Ivan Lalic
Ivan Lalić Foto:FoNet/Milica Vučković

Imam auto renault velsatis, star 18 godina i radujem se našem sutrašnjem susretu... Nemojte me izneveriti, napisao je na društvenim mrežama Ivan Lalić.

Dramaturg je šaljivo reagovao na Fejsbuku na status izvesnog „udruženja građanki Lila revolucije“ koje je pozvalo ljude da izađu 4. decembra na najavljeni protest i „naoružani“ kantama ljubičaste farbe obeleže automobile koji pokušaju da blokiraju saobraćaj.

„Drage Lila devojke. Ne poznajemo se, nisam čak ni znao da postojite. Imam auto renault velsatis, star 18 godina i radujem se našem sutrašnjem susretu. Auto ne vredi puno, ni dve iljadarke. Ako ga ofarbate u lila, biće to pravi „concept car“, baš se radujem. Skočiće mu cena. S ponosom ću ga voziti kroz grad. Biću obeležen kao Jevreji nekada, i siguran sam da će mi ljudi svirati i otpozdravljati. Nemojte me izneveriti. Teget sam boje, nema nas puno Velsatisa, ili na Gazeli ili na Brankovom. Srdačno vaš. Lilomobil“, napisao je Ivan Lalić.

Ivan Lalić, Facebook post, komentar
Foto: Printscreen/Facebook/Ivan Lalić

Kako je Nova.rs već pisala, osim što udruženje „Lila revolucija“ zvanično ne postoji i što sama ideja prkosi zdravom razumu, Autonomni ženski centar oštro je ustao i protiv zloupotrebe ljubičaste boje.

Redakcija portala Nova.rs proverila je u pretraživaču Agencije za privredne registre (APR) udruženje potpisano kao „Lila revolucija“, ali kako smo mogli da vidimo ono nije zavedeno pod tim imenom. Ipak, neki mediji preneli su njihov poziv, a Autonomni ženski centar reagovao je saopštenjem „Stop zloupotrebi ljubičaste boje – simbola feminističkog pokreta!“

U subotu u 14 će drugi put biti organizovane blokade puteva. Zahtevi demonstranata su povlačenje zakona o eksproprijaciji i referendumu. Ekološki ustanak najavio je da će protesti biti održani u oko 40 gradova u Srbiji, a u Beogradu su blokade puteva organizovane na najmanje 10 lokacija.

Bonus video: Aleksej Bjelogrlić ima važnu poruku za mlade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare