Ivan Lalic
Ivan Lalić Foto:FoNet/Milica Vučković

Dramaturg Ivan Lalić objavio je fotografiju sa današnjih protesta u Beogradu, te izrazio veliku zabrinutost zbog slike jednog od uniformisanih lica koji je današnji, mirni protest "obezbeđivao" pod punom ratnom opremom.

„Dragi druže. Ime ti znam, lice ti ne vidim. Sakrio si se od svog naroda, od normalnih, pristojnih, porodičnih ljudi. Od naše dečice koja su izašla na protest. Ekološki protest. Naoružao si se ko neki junak iz stripa, dete me pita – je l ovaj iz neke video igrice, tata? Šta će ti ta svemirska puška, leba ti? Kome pretiš, meni i mojoj deci? Znas li koji su ljudski izrodi uperili puške na decu? Samo fašisti. Jesi li u školi učio o v3 iz Kragujevca? Ko si zapravo ti? Samo obavljaš svoju dužnost? Tako su i ovi u Kragujevcu „samo obavljali svoju dužnost.“, napisao je Lalić i dodao:

„Da ti kažem ja prijatelju ko si ti. Ti si bruka i sramota ovog naroda. Nevidjena bruka. Ako imalo znaš o našoj tradiciji, ti brukas i Stevana Sindjelića, Hajduk Veljka, Karadjordja, majora Gavrilovića, Milunku Savić, gvozdeni puk, Boška Buhu, Savu Kovačevića. Kad sve ovo prođe, ići ćeš pognute glave i pravdaćeš se ko poslednja pizda. Pa je l ima neko među vama da stvarno radi svoj posao i čuva svoj narod? Osim pokojnog Dejana Jovića i hrabog Sente Milenkovića? Zato otkrij lice kukavico i baci tu pušku. Možda ti i nekako oprostimo“.

Foto: Facebook/Ivan Lalić

Podsetimo, Ekološki aktivisti i građani blokirali su danas saobraćaj u više gradova zbog donesenih zakona o referendumu i eksproprijaciji. Policija u opremi za demonstracije blokirala je deo demonstranata u Ulici kneza Miloša, ne dozvolivši im da priđu mostu „Gazela“, ali je deo građana ipak zaustavio saobraćaj, na drugoj strani, kod Sava centra.

Protest i u Novom Sadu, Preljini, kod Kragujevca, u Šapcu i Valjevu… Tokom blokade bilo je koškanja i odgurivanja sa policijom u Beogradu i Novom Sadu. Novosađani, nakon mosta, protestovali i ispred stanice policije u Ulici Papa Pavla, dok nisu puštena dvojica privedenih aktivista. Privođenja u Preljini, Valjevu, incident i tuča u Šapcu…

BONUS VIDEO: Navijači tuku ljude

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare