Foto: Nova.rs

Napadi na glumce su pokušaj da se zarade politički poeni u trenutku kada je čitavo društvo duboko pogođeno velikom tragedijom, saopštilo je Udruženje kritičara i teatrologa Srbije.

Izražavamo odlučnu podršku dobronamernom apelu Udruženja dramskih umetnika Srbije protiv učestalijih napada, prozivanja i otvorenih uvreda upućenih glumcima, navodi se, između ostalog, u saopštenju Predsedništva Udruženja kritičara i teatrologa Srbije.

Ovo udruženje je poslednje u nizu koje se oglasilo apropo hajke koja već danima traje na dramske umetnike.

Takvi napadi na glumce, kako se ocenjuje, vid su najružnijeg politikanstva i pokušaj da se zarade politički poeni u trenutku kada je čitavo društvo duboko pogođeno velikom tragedijom.

– Kao Udruženje koje je posvećeno razvijanju argumentovanog kritičkog mišljenja o umetnosti pozivamo da se prestane sa napadima. U ovom trenutku nama je kao društvu neophodno da pronađemo minimalni zajednički imenitelj koji će dovesti do toga da se tragedije ne ponove i zato se odlučno izjašnjavamo protiv svakog oblika nasilja, pa i verbalnog – zaključak je Predsedništva Udruženja kritičara i teatrologa Srbije.

Bonus video: Ivan Medenica – Glumci su meta verbalnog linča

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar