Scena iz filma „Sunce mamino“ Foto:MCF MegaComFilm

Premijera filma "Sunce mamino" scenariste i reditelja Koste Đorđevića održaće se 13. februara u Mts dvorani u 20 časova, a karte za svečanu beogradsku projekciju mogu se kupiti od danas.

Ostvarenje „Sunce mamino“, priča o ljubavi, kao univerzalnoj sili, koja razboljeva, leči i sve nas pokreće, svetsku premijeru imalo je novembra prošle godine na filmskom festivalu u Talinu.

U novom filmu, toploj ali i crnoj porodičnoj komediji, koja govori o odrastanju, složenim emotivnim odnosima, familijarnim vezama, Đorđević je okupio glumački ansambl u kojem su Pavle Čemerikić, Alisa Radaković, Denis Murić, Branka Katić, Dubravka Kovjanić i Draginja Voganjac.

Reditelj i scenarista u filmu prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg Relju (Čemerikić) koji usamljeno leto provodi tumarajući dvorištima i krovovima Beograda.

Scena iz filma „Sunce mamino“ Foto:MCF MegaComFilm

A jedino što mu je gotovo opsesivno bitno jeste da smuva Anu (Radaković). Ali, u trenucima kad mu umire baka, njegova majka Olga (Katić) odbija da joj, zbog njihovog međusobno lošeg odnosa, organizuje sahranu. Krijući od Olge, Relja se sam upušta u organizaciju babine sahrane, verujući da će tako konačno osvojiti Anu.

Scena iz filma „Sunce mamino“ Foto:MCF MegaComFilm

Beograd, kao nosilac jedne od glavnih „uloga“ u filmu, nemi je svedok i saučesnik u pričama junaka, ali Kosta Đorđević prikazuje i neko novo, malo poznato lice grada, pa tako postaje univerzum za sebe u kojem svi naši intimni svetovi pronalaze utočište, podsećaju iz distributerske kuće Megakom film.

Scena iz filma „Sunce mamino“ Foto:MCF MegaComFilm

Film „Sunce mamino“ prati i sjajna muzika, koju je komponovao uspešni srpsko-američki kompozitor i producent Filip Mitrović iz Los Anđelesa. Mitrović je s hrvatskim elektropop dvojcem Nipplepeople za potrebe filma snimio singl „Ti i Ja“, koji je već dostupan na svim muzičkim platformama.

Bonus video: Film o počecima klabinga u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar