Veselin Simonović i Jana Kunovska
Veselin Simonović i Jana Kunovska Foto: Zoran Lončarević/Filip Krainčanić/Nova.rs

U šoku sam, totalnom. Izgubili smo najboljeg čoveka u regionu, kaže za Nova.rs makedonska slikarka Jana Kunovska o Veselinu Simonoviću, osnivaču, direktoru i glavnom i odgovornom uredniku našeg portala, koji nas je iznenada napustio u nedelju, 8. maja.

Jana je upravo na inicijativu Simonovića nedavno imala izložbu „Šetnja divljom stranom“ u galeriji Ozon u Dorćol platz-u koja je bila otvorena do 19. aprila do 2. maja.

– Sve je poteklo od njega, rekao mi je: „Ajde, Jano, da već jednom izložiš slike u Beogradu. To je bilo prošle godine, i onda smo u dogovoru sa Anom Šćepanović i Ozonom to lepo i organizovali. Tako smo 20 dana proveli zajedno na Dorćol platz-u. I mnogo smo pričali – o kulturi, umetnosti, životu, o svemu i svačemu. O nedostacima, o lenjosti, uspavanosti… I dok smo razgovarali, telefon mu je stalno zvonio, samo je neko zvao da ga nešto pita, uvek je bilo hitno.

Veselin Simonović i Jana Kunovska Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Umetnica ističe da smo izgubili čoveka koji je stožer regiona.

– To što je važio za najboljeg novinara i urednika je jedno. Ono čime je plenio jeste njegova harizma i jednostavnost a to je kombinacija koju malo ko poseduje – priča Kunovska i dodaje:

– Rekao mi je da ide na Taru da „osvaja vodu“. Po povratku smo se dogovarali da dođe u Ohrid, da budemo blizu Dejana (Dukovskog, prim. aut) i da se družimo. I, eto, ništa od toga. Ne znam šta se ovo dešava, gubimo ljude. Njegovo odlazak je nenadoknadiv. Ljudi su ga cenili i voleli, a ne voli se čovek tek tako lako. Imao je neiscrpnu energiju koja se ne može vratiti, pretužna sam, užasno sam potresena.

Veselin Vesa Simonović biće sahranjen u sredu, 11. maja, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Najpre će biti održana komemoracija u 10.30 sati u Dorćol platz-u Dobračinoj ulici.

Porodica će primati saučešća u 13.30 sati, a u 14 časova će biti održano opelo. U 14.30 sati će biti sahrana u Aleji zaslužnih građana.

Bonus video: Izložba Ervina Vurma u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar