Foto: HBO

Jun mesec na HBO Max striming platformu donosi premijeru dugoočekivne serije „Idol“ s Abelom “The Weekndom” Tesfajeom i Lili Rouz Dep u glavnim ulogama, zatim drugu sezonu serije „I tek tako...“, kao i treću sezonu serije „Čestiti Džemstonovi“… Pored toga u ponudu je stigao nagrađivani hrvatski film „Sigurno mesto“ reditelja i glavnog glumca Juraja Lerotića kao i srpski film „Heroji radničke klase“ reditelja Miloša Pušića.

U filmu „Čarobni Majk: Poslednji Ples“ gledaćemo Čeninga Tejtuma i Salmu Hajek, a od dokumentarnih filmova izdvaja se dokumentarna serija „Prva petorka“ o pet inspirativnih žena, kao i „Šou Erika Andrea“ koji se vraća u šestoj sezoni.

Izdvajamo nekoliko naslova koje ne bi trebalo da propustite:

“Idol”(The Idol) / 5. jun

Serija je premijerno predstavljena u Kanu, a priča je smeštena u okruženje muzičke industrije. „Idol“ prati gurua za samopomoć i vođu savremenog kulta koji razvija komplikovan odnos sa pop idolom u usponu.

Reditelj: Sem Levinson, Ejmi Sejmas. Uloge: Abel “The Weeknd” Tesfaje, Lili-Rouz Dep i Troj Sivan…

“I tek tako” (And Just Like That…), 2. sezona / 22. juna

Novo poglavlje revolucionarne HBO-ove serije „Seks i grad“, prati Keri (Sara Džesika Parker), Mirandu (Sintiju Nikson) i Šarolt (Kristin Dejvis) na putu iz komplikovane životne stvarnosti i prijateljstva u 30-ima do još komplikovanije stvarnosti života i prijateljstva u 50-ima.Reditelj: Majkl Patrik King, Sintija Nikson, Raj Ruso Jang, Džuli Rotenberg.

Uloge:Sara Džesika Parker, Sintija Nikson, Kristin Dejvis, Sara Ramírez, Sarita Čoudhuri, Nikol Ari Parker, Karen Pitman, Mario Kanton, Dejvid Ajgenberg, Evan Hendler, Kristofer Džekson, Najl Kaningem, Keti Ang i Aleksa Svinton.

“Čestiti Džemstonovi” (The Righteous Gemstones), 3. sezona / 19. juna

Serija “Čestiti Džemstonovi” priča priču o svetski poznatoj porodici teleevangelista s dugom tradicijom devijantnosti, pohlepe i dobrotvornog rada. Kad se razmaženoj deci Džemstona konačno ostvari želja da preuzmu kontrolu nad Crkvom, otkriju da je vođstvo teže nego što su zamišljali i da njihov ekstravagantni stil života ima visoku cenu.

Reditelj: Deni Mekbrajd, Džodi Hil, Dejvid Gordon Grin. Uloge: Deni Mekbrajd, Džon Gudman, Edi Paterson, Adam Divajn.

“Čarobni Majk: Poslednji ples” (Magic Mike’s Last Dance) / 2. jun

Čarobni Majk Lejn vraća se na pozornicu nakon što je zbog propalog poslovnog dogovora radio kao barmen na Floridi. U nadi da će mu to biti poslednji trošak, Majk odlazi u London s bogatom osobom iz visokog društva čiju ponudu ne može da odbije. Reditelj: Stiven Sodeberg. Uloge: Čening Tejtum, Salma Hajek, Ajub Kan-Din, Džemelia Džordž, Džulijet Moutmed, Viki Peperdin.

“Sigurno mesto” (Safe place) / 2. jun

Traumatični događaj – iznenadni pokušaj samoubistva – stvara jaz u svakodnevnom životu tročlane porodice. Životi im se iz temelja menjaju, kao da su uvučeni u nevidljivi rat. Radnja je ograničena na najakutnije, kratko vremensko razdoblje i situaciju koja se svodi na najvažniju stvar – spas voljene osobe. Film je nastao na temelju ličnog iskustva reditelja, koji ujedno igra i glavnu ulogu. Reditelj: Juraj Lerotić.
Uloge: Snježana Sinovčić, Goran Marković, Juraj Lerotić, Damir Klemenić, Biljana Torić.

“Heroji radničke klase” (Working class heroes) / 2. jun

Lidija (Jasna Đuričić) poslovna je žena hladnog srca koja radi za građevinskog investitora sumnjivog morala. Lidijin glavni zadatak je da nadgleda radnike koji rade „na crno“ na gradilištu i da po svaku cenu štiti imidž kompanije. Radnici se pak suočavaju s brutalnom realnošću kapitalizma.

Neplaćeni i iscrpljeni, moraju da uzmu sudbinu u svoje ruke. Kad odluče da se pobune i zauzmu za svoja prava, gradilište će postati pozadina za sukob društvenih klasa i morala. „Heroji radničke klase“, sa pobednicom EFA (za „Kvo vadis, Aida?“) Jasnom Đuričić, razotkriva nemilosrdnu korupciju, kapitalizam i nepravdu u igri „velika riba jede malu ribu“.

Reditelj: Miloš Pušić. Uloge: Jasna Đuričić, Boris Isaković, Predrag Momčilović, Stefan Beronja, Aleksandar Đurica.

Bonus video: Jasna Đurićić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar