Miloš Pušić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Režiser filma "Heroji radničke klase" Miloš Pušić izjavio je danas u Nišu da ima utisak da stalno živimo u društvu punom nepravde, tako da je ideja tog filmskog ostvarenja bila da makar u filmu pravda bude izgurana do kraja.

– Ta priča se dešava ovde (u Srbiji) i posebno sam osetljiv na to kako će da reaguje domaća publika. Stalo mi je do toga. Festivali su prvi test za film, pre nego što ga na jesen pustimo u bioskope – rekao je Pušić na konferenciji za medije u pres centru Filmskih susreta u Nišu.

Pušić je podsetio da je film „Heroji radničke klase“ imao premijeru u okviru programa „Panorama“ u Berlinu i na još nekoliko festivala i da je već osvajao nagrade.

Foto Miljana Isailović/Nova.rs

– Taj start je bio vrlo dobar i to nam je otvorilo vrata festivala širom Evrope. Meni uvek znači to kad film prepoznaju ljudi sa drugih područja, sa drugim navikama, mentalitetom i sa drugim kulturama. To mi je potvrda da to što smo radili ima smisla i da film komunicira – istakao je Pušić.

Predrag Momčilović, koji u filmu igra šefa gradilišta, je rekao da je snimljeno mnogo više materijala od onog što je „ušlo“ u film, a to mu je dosta olakšalo kreiranje lika Brace.

– Imao sam tu neku liniju koja nije ušla u film, ali koja mi je kao glumcu pomogla da nađem one tačke u kojima mogu da opravdam taj lik. To je mnogo važno, da odbranite čoveka koga igrate, da ga odbranite ne tako što odbranite sve njegove postupke, već što pronađete neke motive koji mogu u ljudskom smislu da budu motivi iza kojih možete da stanete – naglasio je Momčilović.

Glumac Ervin Hadžimurtezović je naveo da je Ringo kojeg igra u filmu borac za pravdu.

– Ringo „ište“ pravdu. Meni je potpuno logično da neko kao Ringo uradi to što je uradio, jer je to najlogičnije rešenje kako da izvrši odmazdu nad zlom. To je bio njegov način – rekao je Hadžimurtezović.

On je kazao da u filmu „Heroji radničke klase“ glumi veliki broj naturščika građevinskih radnika, a radeći sa njima i živeći sa njima tokom snimanja, glumci su dosta motivacije crpeli iz njih, za likove i uloge koje su igrali.

Foto Miljana Isailović/Nova.rs

Film „Heroji radničke klase“ prikazan je kao drugi film prve festivalske večeri Filmskih susreta u Nišu.

Bonus video: Filmski susreti u Nišu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar