Scena iz predstave Usidrene
Scena iz predstave Usidrene Foto:Promo/Hrvatsko narodno kazalište Split

Nagrade na Susretima pozorišta/kazališta u Brčkom dodeljenu su uprkos tome što su sve predstave povukle iz takmičenja. Naglašeno je da zbog događaja koji su obeležili festival, ovo su samo odluke a pojedinci i pozorišne kuće će odlučiti da li će ove nagrade prihvatiti

 

 

Uprkos svim skandalima i tome što su se sve predstave povukle iz takmičenja žiri 38. regionalnih Susreta pozorišta/ kazališta u Brčkom saopštio je svoje odluke. U žiriju su bili reditelj Robert Raponja, glumac Branislav Lečić, i dramski psiac Amir Imširević, koji se posle četvrtog dana povukao, tako da nije učestvovao u konačnoj odluci.

Naglašeno je da zbog događaja koji su obeležili festival, ovo su samo odluke a pojedinci i pozorišne kuće će odlučiti da li će ove nagrade prihvatiti i o tome obavestiti organizatore.

Gran-pri Susreta znajbolja ostvarenje osvojili su „Šindlerov lift“ Kamernog teatra 55 iz Sarajeva kao najbolja predstava, Anja Šovagović za najbolju žensku ulogu u predstavi „Usidrene“ HNK Split i Slaven Vidak za najbolju mušku ulogu u komadu To nikada nigdje nije bilo“.

U konkurenciji predstava sa područja Bosne i Hercegovine, žiri je odlučio da je dobitnik Zlatne statue Brčkog predstava „To nikada nigdje nije bilo“ u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo.

Predstava „Šindlerov lift“ Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, osvojio je nagrade za režiju (Kokan Mladenović), za najbolju žensku ulogu (Maja Izetbegović), za scenografiju (Adisa Vatreš Selimović), za najbolju mladu glumicu ( Lana Zeničanin, Tijana Zeherović) i za najboljeg mladog glumca (Sin Kurt, Isa Seksan, Dino Hamdović).

Derviš i smrt“ Narodnog pozorišta Republike Srpske Banjaluka dobilo je nagrade za najboljeg glumca (Željko Erkić) i kostim (Ivana Ristić).

Žiri publike smatra da je najbolja predstava „Derviš i srmt“. Nagrade za najbolje uloge osvojili su Snežana Vidović u komadu „Sedam strahova“ i Admir Glamočak za ulogu u „Šindlerovom liftu“.

Bonus video: Branislav Lečić se brani – kolege mu okreću leđa

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare