Kevin Spejsi i Elton Džon Foto:Tanjug/AP Photo/Kin Cheung/Dave Hogan/Hogan Media / Shutterstock Editorial / Profimedia

Britanski muzičar Elton Džon sa suprugom Dejvidom Furnišom svedočio je u korist Kevina Spejsija kojem se u Londonu sudi za seksualne napade.

Džon je potvrdio da je Spejsi prisustvovao njegovoj gala svečanosti u Vindzoru, ali samo jednom kada je i prespavao u njihovoj kući:

– Kevin je prisustvovao našem događaju početkom 2000-ih i ostao da prenoći. Dobro ga se sećam.

Upitan da li je Spejsi ponovo posetio njihov dom posle bala, Džon je ponovio:

– Kada je bio na balu, ostao je preko noći u našoj kući. Ne mogu da se setim da je došao posle toga, ne.

Elton Džon Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Jedna od navodnih žrtava optužila je Spejsija da ga je 2004. ili 2005. godine „agresivno hvatao za međunožje“ dok se vozio sa njim na taj događaj, podseća „Deadline“.

Američki glumac, dobitnik Oskara, takođe je svedočio da je prisustvovao događaju samo 2001. godine, a Furniš je ranije naveo da je proveravao fotografije i da je to bila jedina godina u kojoj je Spejsi prisustvovao godišnjoj gala svečanosti Eltona Džona.

Spejsi (63) se izjasnio se da nije kriv po 12 tačaka optužnice u Velikoj Britaniji. Njega tuže četvorica muškaraca za seksualne napade u periodu od 2001. do 2013. godine.

Tokom prethodne nedelje, podnosioci žalbe su optužili Spejsija da je drogirao jednog od njih pre nego što je izvršio seksualni čin nad njima i da je hvatao prepone druge osobe „kao kobra“. U januaru se Spejsi izjasnio da nije kriv po tri tačke optužnice za nepristojan napad, tri tačke za seksualni napad i jednu tačku za navođenje osobe da se upusti u seksualnu aktivnost bez pristanka. Dobio je bezuslovnu kauciju pre početka suđenja. Suđenje se nastavlja.

Bonus video: Karl Malden – jedini srpski glumac dobitnik Oskara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar