Bendžamin Kio, Elvis Prsli
Foto: TONY CLARK / BACKGRID / Backgrid UK / Twentieth Century Fox Film Corpo / Christophel Collection / Profimedia

Imao je samo 27 godina.

Bendžamin Kio, sin Lise Mari Presli i unuk legendarnog Elvisa Preslija, počinio je samoubistvo 2020. godine u svom domu u Kalabasasu u Kaliforniji, i to na veoma brutalan način.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, on se ubio na rođendanskoj proslavi svoje tadašnje devojke i zeta Bena Smita-Pitersona. Kako su mediji prenosilu, komšije su oko pola četiri ujutru čuli ženski glas kako viče: „Ne radi to“.

Lisa Mari Prisli i Bendžamin Kio
Lisa Mari Prisli i Bendžamin Kio Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Policija je stigla oko šest sati i zatekla beživotno telo dvadesetsedmogodišnjeg mladića. On je pronađen u kupatilu, gde se zaključao i pucao sebi u glavu.

O razlozima ovog njegovog postupka dosta se polemisalo, a Bendžaminov bliski prijatelj, muzičar Brendon Hauard, rekao je da postoji nekoliko stvari koje su mogle doprineti tome da njegov drug digne ruku na sebe.

Foto: EPA-EFE/LANCE MURPHEY

„Ponekad se borio sa depresijom, što je ozbiljna stvar, plus i pandemija je uticala na to […] Voleo bih da sam mogao da budem tamo“, rekao je on stranim medijima.

Istakao je da je u velikoj meri na sve uticalo i breme prezimena Presli. Naime, mladić je pokušavao da napravi muzičku karijeru i  2009. godine je potpisao ugovor s produkcijskom kućom „Universal Records“ vredan pet miliona dolara za izdavanje pet albuma. Međutim, do te realizacije nikad nije došlo.

Bendžamin Kio i Lisa Mari Prisli
Bendžamin Kio i Lisa Mari Prisli Foto: Copetti/Photofab / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pojavio se u dokumentarcu o njegovom dedi „Elvis by the Presleys“, a jedno od njegvih retkih javnih pojavljivalja zabeleženo je još 2017, kada se porodica Presli okupila u Grejslendu na obeležavanju 40 godina od Elvisove smrti.

„Malo je teška stvar kada imate veliki pritisak od porodice i živite u skladu sa imenom i imidžom. […] To je skoro kao da ste pod pritiskom da morate da budete muzičar, da morate da budete glumac“, rekao je Bendžaminov prijatelj.

Bendžamin Kio
Bendžamin Kio Foto: TONY CLARK / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

„Bio je kul i veoma inteligentan – inteligentan više od svojih godina. Bio je višestruko“, dodao je Hauard.

Ono što posebno izaziva jezu jeste činjenica da je u tom istom kupatilu 1977. godine bez znakova života pronađen i Bendžaminov slavni deda Elvis Presli.

Lisa Mari je u decembru 2020. godine prodala ovu kuću i rekla da od smrti svog sina nije kročila u nju.

BONUS VIDEO: Zanimljivosti o poznatima