Marvin Gej Foto: MCT / Newscom / Profimedia

Smrt Marvina Geja šokirala je ceo svet.

Bio je američki pevač, tekstopisac i muzički producent. Pomagao je u oblikovanju zvuka Motaun rekordsa šezdesetih godina, prvo kao svirač, a kasnije i kao solo pevač, koji je nizao hitove, pa dobio i nadimke „princ Motauna” i „princ soula”.

PROČITAJTE JOŠ:

Marvin Penc Gej Mlađi rođen je je u Vašingtonu, drugog aprila 1939. godine.

Njegov otac, Marvin Gej Stariji, bio je sveštenik, a majka Alberta bila je domaćica. Njegovi roditelji imali su četvoro dece, a Marvin je bio drugo najstarije.

Takođe je imao dva polubrata: Majkla Kupera, sina njegove majke iz prethodne veze, i Antvona Kerija Geja, rođenog iz vanbračnih odnosa njegovog oca.

Sa samo četiri godine Marvin Gej je počeo da peva u crkvi, ali je njegovo detinjstvo bilo veoma teško. Naime, otac ga je zbog svake, čak i najmanje“ greške koju bi napravio bičevao i tukao.

Godinama kasnije Marvin Gej je opisao svoje detinjstvo kao „život sa kraljem. Veoma promenljivim, okrutnim i svemoćnim kraljem“.

„Morao sam da pazim na njegove promene raspoloženja i sve sam radio kako bih dobio njegovu naklonost. Ali, u tome nikada nisam uspeo. Iako mi je najveći cilj u detinjstvu bio da zadobijem njegovu ljubav, često sam mu prkosio. Mrzeo sam njegovo ponašanje“, rekao je slavni muzičar jednom prilikom.

Marivn Gej Foto: Globe Photos / Zuma Press / Profimedia

Marvinov otac, stariji Marvin bio je sveštenik, ali je neretko voleo da se oblači kao žensko i nosi perike.

Na početku svoje pevačke karijere, Marvin je svom prezimenu dodao slovo e, kako bi se distancirao od oca i svih pogrdnih naziva, ali i kako bi izbegao pitanja o sopstvenoj seksualnosti.

Uskoro je upoznao uticajne ljude iz muzičke industrije i pristupio diskografskoj kući koju je osnovala Ana Gordi, sa kojom je Marvin godinu dana kasnije otpočeo vezu, iako je bila 17 godina starija od njega.

Par je odlično sarađivao na privatnom i poslovnom planu, a venčali su se 1963. godine.

Ana nije mogla da ostane u drugom stanju, ali je u javnosti lažirala trudnoću. Njih dvoje dobili su sina čija je biološka majka otkrivena tek posle Marvinove smrti, a reč je o nećaki muzičareve supruge Denis. Ona se porodila kada je imala 17 godina. Pevač je svoje dete nazvao Marvin Penc Gaj Treći.

Dakle, iako mu je otac uništio detinjstvo, on je svom nasledniku dao isto ime.

„Razdiralo me je to. Poštujem tradiciju, ali nisam želeo da ime podseća na mog oca. Doneo sam odluku kada je on došao kod nas i tradicija je morala da bude nastavljena. To smo naučili iz Starog zaveta. Odlučio sam da ne ponavljam greške kao moj otac i u tome sam negde uspeo, a negde nisam. Dete je veliki izvor radosti, ali nisam slutio koliko će mu vremena posvećivati moja supruga. Moj otac bio je ljubomoran na mene, a ja sam osetio da se slično osećanje javlja i u meni“, ispričao je slavni pevač.

Ana i Marvin razveli su se 1977. godine nakon učestalih svađa.

U tom periodu Marvin je već imao novu devojku Džernis Hanter koju je upoznao 1973. godine. Ona mu je rodila ćerku Nonu i sina Frenkija.

Ona je kasnije otkrila kako ju je terao da spava sa drugim muškarcima, kao i da je on bio kokainski zavisnik.

Marvinov život i karijera prerano su se završili, i to ubistvom, a pisalo se da je samo četiri dana pre stravičnog događaja, on pokušao da izvrši samoubistvo. Zbog depresije je iskočio iz automobila u pokretu, ali se samo malo povredio.

Marvin je svom ocu za Božić 1983. godine darovao pištolj, kako bi mogao da se odbrani od provalnika, ali je to bila velika greška.

Prvog aprila 1984. godine došlo je do svađe između Marvinovih roditelja. Tada je došlo i do fizičkog sukova između oca i sina, ali je Alberta, pevačeva majka, uspela da ih razdvoji. Samo nekoliko trenutaka kasnije otac Marvina Geja uzeo je pištolj i pucao sinu u grudi.

„Dobio sam što sam želeo. Nisam to mogao da učinim sam pa sam naterao njega. Dobro je, napravio sam sve što sam hteo i više nemam snage“, rekao je muzičar bratu Frenkiju, pre nego što je preminuo.

Njegov otac tada je osuđen na samo šest godina zatvora.

BONUS VIDEO: Top 10 najskupljih razvoda

Komentari

Svi komentari (0)