Linda Evanđelista Foto: EPA/FLAVIO LO SCALZO

Životnu priču o njoj obeležili su veliki modni uspesi, ali i brojni porodični skandali.

Linda Evanđelista krasila je naslovne strane gotovo svih modnih časopisa osamdesetih i devedesetih godina. O njenim crtama lica i izvajanom telu pisalo se često, ali je tokom života imala nebrojeno izazova, te joj lepota nije uvek bila olakšavajući faktor.

PROČITAJTE JOŠ

Ova 57-godišnjakinja je zajedno sa Naomi Kempbel, Sindi Kraford, Kristi Tarlington i Tatjanom Patic činila fatalnu petorku zlatnog doba modelinga koje je i dalje ostalo neprevaziđeno.

Upamćena je njena izjava kako „ne ustaje iz kreveta za manje od 10.000 dolara“, koja i danas svedoči koliko je bila tražena u najplodnijem periodu svoje karijere.

Godine 2021. Linda je prvi put progovorila o užasu koji je nastupio kada je njen bivši muž bio optužen za silovanje 13 manekenki od kojih je najmlađa imala samo 17 godina u tom trenutku.

Žerala Marija nazivaju Harvijem Vajnstinom modne industrije, a Linda, koja je sa njim bila u braku šest godina, prošle godine je izjavila da nije znala za dela za koja ga optužuju, ali kako veruje u ono što sve te žene govore.

Žeral Mari Foto: LIU JIN / AFP / Profimedia

Prošle godine ga je tužila i bivša žena glumca Mikija Rurka i supermodel Keri Otis koja je federalnom sudu u Njujorku podnela tužbu u kojoj je navela da je Mari silovao sa 17 godina u njegovom stanu u Parizu, a kasnije je prodavao bogatim muškarcima.

Strašne optužbe odnose se na razdoblje između 1980. i 1989. godine, a upravo u tom periodu kompanija Elite Models pokrenula je karijere slavnih manekenki kao što su Naomi Kempbel, Klaudija Šifer, Sindi Kraford i Linda Evanđelista.

Linda se razvela od Marija 1993. godine.

Kasnije je sreću pokušala da nađe sa Fransoom Henrijem Pinoom, inače sadašnjim suprugom Salme Hajek. Par je ušao u vezu 2005. koja je trajala 4 meseca, kada su raskinuli. Međutim, Linda je bila trudna i kasnije je na svet donela dečaka Agustina Džejmsa.

Fransoa Arni Pino i Salma Hajek Foto: Michael Tran / AFP / Profimedia

Pino je negirao da je otac, sve dok manekenka 2011. nije podnela tužbu protiv njega. Preko suda je zahtevala da joj Pino mesečno uplaćuje 46.000 dolara za izdržavanje deteta. Pino i ona su nekoliko dana posle početka suđenja postigli vansudski dogovor.

Mnogi su saglasni da je Agustin slika i prilika majke, te da bi bio veoma uspešan u svetu modelinga. Inače, Agustin danas ima normalan odnos sa ocem, a blizak je i sa njegovom suprugom, glumicom Salmom.

Linda je nedavno objasnila i zašto je nije bilo u javnosti neko vreme.

Ikona 90-ih je kazala kako iza svega stoji pokušaj da se reši masnih ćelija, ali je ostala „unakažena“. Kazala je da se podvrgla takozvanoj CoolSculpting proceduri u pokušaju da smanji svoje masne ćelije, ali je umesto toga povećala proizvodnju masti.

„Mojim pratiocima koji su se pitali zašto nisam radila dok je karijera mojih vršnjakinja napredovala – razlog je taj što sam brutalno unakažena nakon Zeltiq’s CoolSculpting procedure. Moje masne ćelije su se povećale, a ne smanjile kako je obećano i sad sam unakžena i trajno deformisana, čak i nakon što sam prošla dve bolne, neuspešne korektivne operacije“, navela je Linda i dodala da nije pravilno upozorena na moguće nuspojave, te nije bila svesna mogućeg rizika.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših holivudskih glumica koje su potpuno prirodne

Komentari

Svi komentari (0)