Foto: HEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Američka filmska zvezda ima neobičnu životnu priču.

Metju Mekonahi važi za glumca čija karijera je gotovo preko noći krenula uzlaznom putanjom. A od tog momenta suočio se sa brojnim poteškoćama.

PROČITAJTE JOŠ

Rođen je 1969. godine u gradu Uvalde, u Teksasu, a već u ranoj mladosti pokazao je interesovanje za glumu. Uloga kojom je ušao u svet Holivuda jeste ona u filmu „Dazed and Confused“ iz 1993. godine. Ova komedija doprinela je tome da Mekonahi vrlo rano postane seks simbol, a tog epiteta narednih godina nije mogao da se otarasi.

Čini se da nije ni želeo: prihvatao je uloge gotovo isključivo u romantičnim komedijama (jedna od najpoznatijih je „How to Lose A Guy in 10 Days“ pored Kejt Hadson), a veliku pažnju je posvetio svom fizičkom izgledu, te su ga paparaci često slikali bez majice, tokom jutarnjeg trčanja.

Uloge u ozbiljnijim filmovima su mu izmicale, ali nije poznato da li ih je odbijao ili ponude jednostavno nisu stizale.

Do preokreta u njegovoj karijeri došlo je 2013. godine kada je odigrao glavnu ulogu u filmu „Dallas Buyers Club“ koja mu je donela prvog Oskara. Nakon toga, Mekonahi je ređao uspehe. Igrao je pored Leonarda Dikaprija u filmu Martina Skorsezea „The Wolf of Wall Street“, a potom u ostvarenju Kristofera Nolana „Interstellar“. Ovaj naučnofantastična drama ponovo mu je donela brojna priznanja.

Mekonahi se i na privatnom planu prilično usrećio. Upoznao je brazilsku manekenku i dizajnerku Kamilu Alves 2006. godine, a verili su se 2011. Dobili su troje dece, a i danas važe za jedan od najstabilnijh parova u Holivudu.

Metju Mekonahi i Kamila Alveš Matthew McConaughey Camila Alves
Metju Mekonahi i Kamila Alveš Foto: EPA/PAUL BUCK

Mekonahi je 2020. godine objavio memoare pod nazivom „Greenlights“ u kojima je otkrio da je u mladosti doživeo seksualno zlostavljanje. Kako je opisao, napastvovao ga je neimenovani muškarac kada je glumac imao svega 18 godina. Prema njegovim rečima, u tom trenutku je bio u nesvesti, na zadnjem sedištu kombija.

„Neću dozvoliti da me to iskustvo porazi“, rekao je on u intervjuu za The Independent.

„Da li negiram da se to desilo? Ne. Desilo se. Ali, nakon tog iskustva imao sam brojne prijatne veze sa ženama koje su mi se dopadale i kojima sam se ja dopadao. Sa njima sam bez žurbe bio intiman“, ispričao je Mekonahi.

BONUS VIDEO: Sve što niste znali o Leonardu Dikapriju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar