Foto:instagram.com/ancapopmusic/

Život pevačice koja je poreklom iz Rumunije nije bio ni malo lak.

Anka Pop (34) bila je srpska pevačica, poreklom iz Rumunije, a javnost će je pamtiti po duetu sa Goranom Bregovićem „Ederlezi“, svojevrsnu obradu „Đurđevdana“.

PROČITAJTE JOŠ:

Rođena je 22. oktobra 1984. godine, a iz rodne Rumunije sa porodicom je pobegla 1987. godine i preselila se u tadašnju Jugoslaviju gde je bila izbeglica.

„Iz Rumunije smo pobegli preko Dunava, koji je bio veoma hladan jer je bio decembar. Vojnici su čak pucali na nas. Srećom, ja sam bila veoma mala i jedino mi je bilo važno da se ne pokvasim“, ispričala je ona svojevremeno za Blic.

„Sećam se igre među borovima s drugom izbegličkom decom. Srbija je bila divna! Srbija je tada bila raj u odnosu na našu državu koju je predvodio Čaušesku“, prisetila se Anka.

U Rumuniju se vratila 1993, a tamošnju javnost uzburkala je kada je objavila da je u istopolnoj vezi i to u vreme kada je društvo bilo vrlo netolerantno prema tome.

Anka je kasnije ipak rešila da ode iz svoje zemlje, te je sa porodicom emigrirala u Kanadu.

Goran Bregović Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Svojevremeno se osvrnula na saradnju sa Goranom Bregovićem koja ju je proslavila.

„Upoznala sam Gorana Bregovića 2008. godine. Dopale su mu se moje pesme, pa je sa mnom sarađivao na singlu ‘Ljubomorno čudovište’, gde se i pojavljuje u spotu. Uradili smo i nekoliko koncerata zajedno. Njegova radna etika i to kako je organizovan na nastupima je nešto neverovatno. A i veoma je zgodan i harizmatičan, ima izgled rok zvezde“, pričala je pevačica.

Anka je tragično preminula u decembru 2018. godine, nakon što je njen auto misteriozno završio u Dunavu.

Službenici hitne pomoći identifikovali su njeno telo nakon što su ronioci pronašli njen automobil na jugozapadu Rumunije. Policija je za pevačicin nestanak saznala od njene sestre koja je pozvala policiju nakon što se nije pojavila u porodičnom domu.

Anka se udavila svega nekoliko kilometara od porodične kuće, a imala je samo 34 godine.

BONUS VIDEO: „Sestra mi je umirala pred očima – i tad sam donela odluku“: Popularna pevačica za Nova.rs otkriva kroz kakvu agoniju je prošla

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar