Nino, Rođa i Džej Foto: Printscreen/Ivan Dinić/Nova S

Život na estradi krcat je porocima kojima mnogi pevači nisu odoleli. Pored uspešnih karijera, slave i bogatog života, problemi sa alkoholom, narkoticima ili kockom skupo su ih koštali, pa je trpeo i privatni i poslovni život, a za neke od njih poroci su bili pogubni.

Popularni pevač Nino Rešić preminuo je pre 15 godina u 43. godini, kada je izgubio život od perforacije pankreasa, uzrokovane dugogodišnjem prekomernim konzumiranjem alkohola. Rođen je kao Amir Rešić, dok je Nino bilo njegovo umetničko ime, koje je koristio od 1991. godine, kada je počeo da se bavi muzikom.

PROČITAJTE JOŠ:

Njegovi brojni hitovi obeležili su devedesete godine na prostoru bivše Jugoslavije. Međutim, ono što je takođe obeležilo njegovu karijeru bile su brojne kontroverze koje su ga pratile. U jeku slave ređao je hitove i bio jedan od najplaćenijih pevača, a onda su mnogobrojni problemi sa kojima se suočavao doveli do toga da njegova karijera krena nizbrdo.

„Trudio se, dolazio je kod nas kada mu je bilo teško. Nije imao novca pred kraj, trošio ih je na sve, samo ne na nas. Bio je zavisnik od alkohola, lečio se par puta, ali nije uspelo. Pio je dve litre vodke dnevno, bio je pitom i miran. Nisam rekla da je on bio loš otac, ali nije umeo“, ispričala je jednom prilikom Sandra Rešić, ćerka popularnog pevača.
Nino Rešić i Sandra Rešić Foto:Antonio Ahel/ATAImages/Screenshot
Rođa Raičević
Jedan od omiljenih pevača devedesetih godina, Rodoljub Rođa Raičević, preminuo 2001. godine u svom stanu u Beogradu. Iako se spekulisalo da je smrt nastupila zbog prekomerne doze metamfetamina, uzrok nikada zvanično nije potvrđen, pa je do danas javnosti ostalo nepoznato od čega je poznati pevač zaista preminuo.
„On je bio moj veliki prijatelj. Rođa je bio divan čovek i umetnička duša. Njega su proglasili za narkomana. Koliko ja znam, on je jedno 5-6 puta uzeo belo. Jeste Rođa par puta uzeo kokain, ali heroin nije. Na heroinu nije bio sto posto. A ta njegova misteriozna smrt… Koliko znam, ali ne mogu da garantujem, jednom su uzeli žuto da bi ga to spustilo. Njemu se pritisak izjednačio, ovi se prepali, nisu zvali hitnu pomoć. I posle bilo kasno“, ispričao je svojevremeno prijatelj Marinko Nikolić.
Rodoljub Rođa Raičević Foto: Printscreen/RTS
Toma Zdravković
Prošlo je 30 godina od smrti čuvenog pevača narodne muzike i boema, koji je napisao neke od najlepših hitova koji su popularni i danas.
Oni koji su ga poznavali, kažu da je Toma znao da provede po četiri dana u kafani. Često se i kockao, kako je pričao iz zabave. Ovakav stil života dovodio je do toga da ogromne sume novca brzo troši, pa je neretko ostajao bez para. Kroz život često je imao avanture sa raznim ženama, a ženio se četiri puta. U aprilu 1991. godine, na vrhuncu slave, teško je oboleo, te se lečio na VMA. Toma je uprosko tome napuštao bolnicu, a lekari su često govorili: „Mi ga oporavimo, a on kako izađe iz bolnice, ode pravo u kafanu“. LegendarnI Toma Zdravković 1991. godine imao je i svoj poslednji nastup 10. septembra u Podgorici, a samo  20 dana kasnije, izgubio je bitku s opakom bolešću.
Foto: Printscreen/Youtube
Sinan Sakić
Za jednog od najpopularnijih pevača narodne muzike pričalo se da ima brojnih problema, posebno sa porocima. Spekulisalo se o alkoholizmu, pa čak i tome da je konzumirao kokain. Sinan je za života tvrdio da se nije drogirao, a alkohol je ostavio i trudio se da ovaj porok potpuno izbaci iz svog života.
U jednom periodu, spas je potražio u Indiji kojom je bio potpuno opčinjen da je tamo kupio i nekretninu. Od 1996. godine je posećivao najvećeg gurua Satja Sai Baba, sve dok on nije preminuo 2011. godine.
Sinan Sakic
Foto: Goran Srdanov

„Nisam se lečio, samo sam ostavio piće. Koliko god popio, uvek mi je bilo malo. Shvatio sam da to nigde ne vodi, sem u moju propast. Nisam ja ni bio težak, niti su drugi osećali posledice moga pića jer nisam agresivan. Ne volim da se svađam. Ipak, shvatio sam da sam prevršio meru i da sebi činim zlo što toliko pijem. I ostavio sam. Samo sam odgurnuo flašu i to je to. Isto tako sam prekinuo i sa kockom. Sve je u karakteru. Sad, kada je prošlo malo vremena, popijem po koju čašu, ali sa merom. Jedini porok koga se ne mogu odreći su cigarete“, ispričao je jednom prilikom Sinan Sakić.

Džej Ramadanovski

Autentičnim glasom, pesmama i harizmom osvojio je publiku, a u svojoj dugoj muzičkoj karijeri snimio je veliki broj vanvremenskih hitova. Preminuo je u 55. godini u Beogradu od posledica srčanog udara.
Džej je u jednom intervju u toku epidemije koronavirusa izjavio da je u strogom karantinu zbog zdravstvenih problema koje ima.
Foto: Ivan Dinić/Nova S


Ramadanovski je bio jedna od retkih javnih ličnosti koja je otvoreno priznala kako je postala zavisna od nekoliko poroka: droge, kocke i alkohola, zbog svih tih poroka stradao mu je i glas.
„Alkohol, cigarete, malo ‘belog’, sve je to doprinelo da uništim srce, ali i glas. Jedva sam govorio, a o pevanju nisam ni razmišljao. Strahovao sam i pitao se šta dalje ako me napusti glas. Ipak, Bog mi je rekao: ‘Dobar dan, Džeki, imam za tebe još jedan plan’. Imao sam ja mnogo grehova, ali ne neke velike. Drugima sam pomagao, bio sam dobar za okolinu, a loš za sebe. Sada je sve to iza mene. Promenio sam život, navike“, rekao je Džej nekoliko godina pre smrti.

BONUS VIDEO: TOP 5 pevača koje obožavamo već decenijama

Komentari

Svi komentari (0)