Foto: HARRY GOODWIN / Shutterstock Editorial / Profimedia, E-Stock/Miloš Rafailović711/QUILEZ/CORDONPRESS / Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

Glumci, muzičari i umetnici zabavljaju ljude, a sport je takođe ono što ljudi prate u slobodno vreme kako bi se razonodili.

Možda je baš to razlog zašto su mnoge poznate ličnosti sa svetske scene, a ima i onih sa naše, započele svoje karijere u svetu sporta, a tek kasnije se odlučile za nešto drugo i prešle u industiju zabave.

PROČITAJTE JOŠ:

Neki od njih odučili su se da promene profesiju zbog povreda koje su ih prisilile da prestanu sa sportom, dok su drugi shvatili da više vole glumu ili muziku.

Poznati glumac Dvejn Džonson, poznatiji kao The Rock, bavio se sportom, što se i može zaključiti po njegovom izgledu.

Dvejn se bavio američkim fudbalom i u tome je bio veoma uspešan, ali je u kanadskoj fudbalskoj ligi imao veoma neuspešnu sezonu, te se preusmerio na rvanje. Poput svog oca i dede, The Rock je postao profesionalni rvač. Vrhunac rvačke karijere dostigao je u periodu od 1996. do 2004. godine.

Prema mišljenju mnogih, Džonson je jedan od najvećih profesionalnih rvača svih vremena, a tome u prilog govore sve nagrade koje poseduje.

Ipak, on je odlučio da nakon rvanja otpočne novu, glumačku karijeru, koja je takođe na zavidnom nivou.

Dvejn Džonson Foto:EPA-EFE/DAVID SWANSON

Hulio Iglesijas jedan je od najpoznatijih španskih pevača, a malo ko zna da ga je nesreća navela na to da počne da se bavi muzikom.

Naime, Hulio je bio golman Real Madrira i možda nikada ne bi postao pevač da mu se 1963. godine nije dogodila stravična saobraćajna nesreća.

Bio je polu-paralizovan godinu i po dana i njegova sposobnost da hoda isključivo je zavisila od konstantnih terapija i vežbi.

Doktori su smatrali da neće više moći da hoda, ali je on nakon tri godine uspeo potpuno da se oporavi. Ipak, on i danas prima terapije zbog povreda koje je tada zadobio.

Tokom oporavka, da bi vežbao pokretljivost ruku, Hulio je počeo da svira gitaru.

Mnogima je poznato da je zvezda filmova „Konan Varvarin“ i „Terminator“ ranije bio bofibilder. Arnold Švarceneger jedan je od najvećih fitnes sportista svih vremena. U oblasti bodibildinga je dobio mnogo nagrada, kao šro je Mr. Universe, kao i sedam titula Mr. Olimpia.

Kasnije je shvatio da voli i glumu, pa je igrao u mnogim filmovima, ali mu ni to nije bilo dovoljno. Naime, Švarceneger je od 2003. do 2011. godine bio i guverner Kalifornije.

Džejson Stejtam bavio se jednim nesvakidašnjim zanimanjem. Naime, on je bio član britanskog nacionalnog ronilačkog odreda i bio je profesionalni ronilac. Takođe se i takmičio na Igrama Komonvelta za Englesku 1990. godine, pre nego što je prešao na glumačku karijeru. Punih 12 godina trenirao je skokove u vodu. Stejtama je otkrio reditelj Gaj Riči dok je ovaj radio kao model.

Godine 1998. dao mu je ulogu u svom hitu Dve čađave dvocevke, čime je Stejtam postao glumac praktično bez ikakvog glumačkog obrazovanja.

Džejson Stetam Foto:REUTERS/Fred Prouser /Guliver

Zvezda serije „Kako sam upoznao vašu majku“ Džejson Sigel, koji je u pomenutoj seriji tumačio lik Maršala, u mladosti je bio košarkaš. Igrao je za Harvard-Vestlejk u Los Anđelesu.

Tomi Li Džons je pohađao Univerzitet Harvard i igrao je u ofanzivnoj liniji za fudbalski tim Crimson pre nego što se proslavio kao glumac koji je osvojio Oskara. Tokom svog boravka na Harvardu, Džons je bio cimer sa budućim potpredsednikom Alom Gorom i zaradio je timske počasti u All-Ivy ligi za sezonu 1968.

Avril Lavinj bila je odlična i uspešna u hokeju, što nije ni čudo, s obzirom na to da je poreklom iz Kanade. Pevačica se, međutim, nije predugo bavila ovim sportom, jer je shvatila da je ipak muzika njena ljubav.

Pored nje, hokejašica je bila i Ema Votson.

Jedan od najvećih šmekera Holivuda, Džordž Kluni igrao je bejzbol.

I neki od poznatih sa domaće javne scene bili su ozbiljni sportisti pre nego što su zvoj životni put preusmerili na drugu stranu.

Legenda narodne muzike, Šaban Šaulić, poginuo je 2019. godine a iza sebe ostavio je velik trag. Iako je voleo da peva u mladosti nije mislio da će to biti njegovo zanimanje. Tada je obožavao fudbal i u tome je bio veoma dobar.

„Ko nije slušao Šabana Šaulića, ne zna za kralja dobre pesme, a ko ga nije gledao s loptom, ostao je uskraćen za jedinstvenu fudbalsku čaroliju ‘made in čivija’. Šaban je mogao da ‘pojede’ loptu, što su upamtili i u zavičajnom nižerazrednom šabačkom Borcu, kao i u tadašnjem drugoligašu Mačvi. Imao je, međutim, 18 godina kad je snimio prvu ploču i njegov muzički otac, Buca Jovanović, smatrao je da je fudbalu u to vreme bio dovoljan jedan Pižon, tek nailazeća Zvezdina zvezda, a da prava sevdalinka „plače” za glasom kakav je Bog dao samo Šabanu“, ispričao je jednom prilikom Miša Mijatović. Zanimljivo je to da je Šabanov unuk Luka Adžić nasledio ovaj talenat i danas je poznati fudbaler.

Hasan Dudić bio je bokser, a kolege sa boksa su ga prijavile na muzički festival „Zlatni glas“, na kom je Hasan odneo pobedu.

BONUS VIDEO: TOP 5 glumica koje su uspele u inostranstvu

Komentari

Svi komentari (0)