Svođenje računa: Šta tačno dobijaju Džoni Dep i Amber Herd nakon presude

Showbiz 02. jun 202209:08 > 05. jun 2022 19:49
Podeli:
Amber Hard i Džoni Dep Foto:EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Nakon šest nedelja dugog sudskog procesa, porota suda u Virdžiniji donela je odluku u korist Depa.

Džoni Dep je dobio tužbu za sve tri tačke, dok je u korist Amber presuđeno u jednoj tački.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema ovoj odluci, Dep je dobio tužbu za klevetu, pa njegova bivša supruga mora da plati 15 miliona dolara.

Iako je Amber na tužbu Depa odgovorila kontratužbom i tražila 100 miliona dolara odštete, zbog tvrdnji Depovog bivšeg advokata Adama Voldmana da su njene tvrdnje o zlostavljanju „prevara“, sud je prihvatio jednu tačku kontratužbe.

Međutim, po ovoj presudi, Dep duguje glumici 2 miliona dolara umesto 100 miliona, koliko je tražila.

Kada se svedu računi nakon sudskog procesa, Amber ne dobija ništa, dok Džoni dobija znatno manje od onoga što je dodeljeno prvom presudom.

Ukupna odšteta koju treba da plati Amber Depu deli se na dva dela, jedan u iznosu od 10 miliona dolara i drugi u iznosu od 5 miliona, koji je prema maksimumu suda u Virdžiniji smanjen na 350.000 dolara, pa je cifra ukupne odštete 10 miliona i 350 hiljada dolara. Kako je Amber dobila jednu tačku kontratužbe, ovaj iznos umanjuje se za dva miliona dolara, koliko je procenjena odšteta u korist Amber. Na kraju, glumcu ostaje 8 miliona i 350 hiljada dolara.

Podsetimo, Džoni Dep je tužio Amber Herd za klevetu, tvrdeći da mu je uništila reputaciju i karijeru jer je u jednoj kolumni koju je 2018. objavio "Vašington Post" napisala da je bila izložena porodičnom nasilju u toku braka. Iako glumica nije pomenula popularnijeg i starijeg kolegu s kojim je bila u braku, ova kolumna privukla je ogromnu pažnju, a Dep je zbog posledica podneo pomenutu tužbu.

Zatim je Herd podnela protivtužbu, po kojoj je tražila 100 miliona dolara odštete zbog tvrdnji Depovog tadašnjeg advokata Adama Voldmana, da su njene tvrdnje o zlostavljanju neistinite i "prevara".

Herd i Dep su se upoznali na snimanju filma "The Rum Diary", a venčali su se 2015. godine. Samo godinu dana kasnije, Herd je u toku 2016. podnela zahtev za razvod braka, naredne godine su se razveli.

****

BONUS VIDEO: Rijaliti suđenje Džoni Dep i Amber Herd - oboje uhvaćeni u laži

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar