Podeli:
Foto: NOVA S

Rada Đurić, voditeljka emisije "Među nama", danas je ugostila novinarku Milkicu Stanković i autorku filma Jelenu Bosanac, koje su, zajedno sa rediteljkom Tanjom Brzaković, nedavno osmislile film "Dom", jedan od 25 najbolje ocenjenih na Korona festivalu kratkog filma.

“Umetnost u doba korone nije nestala. Iako su filmski festivali mahom otkazani, jedan nije. U pitanju je Korona festival kratkog filma, a među 25 najbolje ocenjenih iz preko sedamdeset zemalja je i film “Dom” Milkice Stanković i Jelene Bosanac”, rekla je Rada na početku emisije, a potom poželela dobrodošlicu svojim goščama putem video poziva.

PROČITAJTE JOŠ

Milkica i Jelena su, govoreći iz Milana, izjavile da je film “Dom” nastao tokom izolacije zbog pandemije koronavirusa.

“Ja sam tekst napisala bez ikakve namere da on završi u filmu. Karantin je u Milanu bio predugačak i dosta težak, bila sam sasvim sama, daleko od doma i svih ljudi. Tražila sam smisao. Jedne večeri sam napisala priču o tome kako ja tražim smisao u pogledu, kroz prozor. Počinjem da komuniciram sa onim što vidim, to je drveće koje predstavlja moje roditelje i mog brata. Cveće su moje drugarice. Živa ograda, drugari. Egzotične biljke su u priču predstavljene kao moje bivše ljubavi”, rekla je Milkica u “Među nama”.

Ceo intervju sa talentovanim rediteljkama možete poslušati u videu na početku ovog teksta.

Emisiju “Među nama” sa Radom Đurić i Majom Nikolić možete gledati svakog radnog dana od 17 do 19 časova uživo na televiziji “Nova S.”

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar