Tamara Krcunović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Njena biografija je bogata.

Tamara Krcunović, glumica koju je publika zavolela u brojnim serijama, može da se pohvali da je kosmopolita.

PROČITAJTE JOŠ

To je sve zbog toga što je odrasla na dva kontinenta. Nakon francuskog obdaništa u Beogradu, osnovne škole u Alžiru i srednje na Kipru, glumačka akademija je Tamaru vratila u Beograd.

Nakon toga, ona je otišla na postdiplomske studije u Parizu, a celo iskustvo je oplemenilo glumicu.

„Rasla sam u Alžiru među ljudima koji drugačije izgledaju i imaju drugačije običaje, navike, jezike. To detetu otvori širinu prema različitostima u svakom smislu. Uvek se setim svoje osnovne škola koja je bila na vrhu brda i s pogledom na alžirsku luku. Iz školske klupe sam kroz prozor gledala prekookeanske brodove i one koji dolaze iz Evrope. Otišla sam tamo kada mi je bilo šest godina, a pre toga sam ovde ovde išla u francusko obdanište“, izjavila je Tamara.

Opisala je i kako su izgledali studentski dani u Parizu.

„Svi moji drugari sa klase su danas divni francuski glumci i u kontaktu smo. Ti dani u Parizu bili su fenomenalni, uvek se setim Aznavurove pesme ‘La boem’ koja priča o odrastanju na Monmartru, blejanju po tim ulicama u vreme kada ništa nije bilo toliko važno. Svako od nas da po pet franaka i skupimo da kupimo hranu i piće“, ispričala je glumica za Kurir.

Tamara Krcunović Foto: Vesna Lalić

Ona naglašava i da bi osim u Beogradu mogla da živi u još jednom gradu.

„Jedino u Parizu. Francusku smatram svojom zemljom koliko i Srbiju jer kad čovek odraste uz neki jezik i kulturu, stvori se osećaj pripadnosti. A Francuska mnogo ulaže u kulturu. Dobijala sam stipendiju, pa se desi da mi jedan mesec uplate dupli novac. Prijavim, a oni kažu da nije greška već da sam to dobila za knjige koje želim da kupim“, rekla je Tamara.

Publika je imala prilike da je gleda u projektima „Jagodići“, „Senke nad Balkanom“, „Ubice mog oca“…

BONUS VIDEO Tamara Krcunović: Publika obožava Hotel 88, tekst izgovaraju i pre nas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare