Foto: Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis, Antonio Ahel.

Javno mu se obratila.

Hrvatska pevačica i bivša voditeljka Vlatka Pokos javno je napala golmana Crvene zvezde i reprezentacije Kanade Milana Borjana nakon što je izjavio da „nije rođen u Hrvatskoj, nego u Krajini, Dalmaciji“ jer je to tada bilo srpsko mesto.

PROČITAJTE JOŠ:

Reprezentacija Kanade za koju Borjan brani izgubila je od Hrvatske, te im je Vlatka čestitala putem Instagrama.

„Pre svega, čestitam hrvatskoj reprezentaciji na maestralnoj pobedi nad Kanadom! Svi smo jako ponosni i verujemo u njihov uspeh i na ovom Svetskom prvenstvu“, započela je Pokosova, a onda se obratila Borjanu.

„Dragi Milane, imam dovoljno godina da se malo bolje sećam istorije i geografije ovih prostora pa Vam mogu sa sigurnošću reći da ste 1987. godine rođeni u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj, u hrvatskoj prelepoj Dalmaciji i hrvatskom gradu Kninu. Vaši preci su u Hrvatsku stigli bežeći pred Otomanskim carstvom i našli dom na hrvatskom tlu ali, nažalost, nisu prihvatili ovu zemlju kao svoju domovinu već su ovde želeli da stvaraju ‘Srbiju’. Maligna tvorevina koju spominjete kao mesto svog rođenja, nikad nije postojala, osim u mokrim snovima velikosrba, a ti isti su razlog za beg Vaše porodice iz vaše domovine Hrvatske. Kad širite velikosrpske laži po svetu i dirate se u hrvatsko sveto tlo, plaćeno hiljadama žrtava i krvlju, onda morate očekivati odgovor koji Vam se neće svideti“, nastavila je ona dalje.

„Nikakav ekstremizam ne podržavam i smatram poraznim da se Vi kao mlada osoba, koja je provela veći deo života u Kanadi, hranite mržnjom i lažima. Mogli ste očekivati, nakon svojih bednih, neinteligentnih provokacija da nećete biti omiljeni u Hrvatskoj. I za kraj jedno pitanje: kako je moguće da jedan veliki Srbin i srpski patriota igra za reprezentaciju Kanade, a ne Srbije? Obični ste licemer! A pre nego što proglasite druge primitivcima, dobro se pogledajte u ogledalo i razmislite o svom ponašanju“, zaključila je Vlatka u svojoj sramnoj objavi i isključila mogućnost komentarisanja iste.

Podsećamo, Milan Borjan rođen je u Krajini, ali je tokom Oluje njegova porodica proterana odatle, te je još kao dete prebegao u Srbiju, a potom u Kanadu.

Inače, velika prašina podigla se upravo na Mundijalu tokom utakmice između Hrvatske i Kanade kada je grupica hrvatskih navijača počela da skandira: „Borjane, Turčine, nap*** se k******“.

EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Hrvatima je u prvom poluvremenu poništen jedan pogodak, a ubrzo nakon početka drugog poluvremena čulo se i: „Žena ti je ku**a Borjane“.

Nakon ovoga, golman je Hrvatima odgovorio na prozivke.

„To pokazuje kakvi su ljudi primitivci. Nemam šta da im komentarišem oko toga, to samo govori o njima“, rekao je Borjan i dodao:

„Čuo sam da su vikali i vređali. To govori da su primitivci, da treba da porade na sebi i svojim porodicama, jer očigledno imaju neku frustraciju, pa dolaze ovde to da iskale“.

„Hrvatskoj reprezentaciji želim sve najbolje u nastavku Mundijala. Odigrali su dobru utakmicu, poveli smo rano, igrali dobro 20-25 minuta i onda smo se povukli. To je fudbal, idemo dalje, ovo je lepo iskustvo za nas. Kanadska reprezentacija se posle 36 godina pojavila na fudbalskoj mapi. Žao mi je što je rezultat bio ovoliko ubedljiv“.

BONUS VIDEO: Borjan dao navijačima trofej, slavlje na severu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar