Foto:EPA-EFE/FLAVIO LO SCALZO

"Bože, kako je lepa!", svet je pričao kada se krajem osamdesetih pojavila na naslovnicama i modnoj pisti. Njena lepota dobila je brojna zvanična priznanja,dok se sada povukla sa modne piste ali i dalje se odaziva na pozive da prošeta kao nekad modnim pistama. U šali za jedan modni američki časopis manekanka se našalila kada su je pitali gde su je našli pa je postala manekanka, gde je ona odgovorila "u nekom polju brala kukuruze".

Sindi Kraford je bila na vrhuncu slave u devedesetih godina, a činila je slavnu petorka s Klaudijom Šifer, Naomi Kempbel, Kristi Tarlington i Lindom Evanđelistom, kada je dominirala modnim svetom, zaradivši laskavu titulu supermodela, piše Super žena.

Pred kamerama je duže od tri decenije, tačnije od trenutka kada ju je zapazio lokalni fotograf dok je, kako je jednom u šali rekla, u nekom polju u Ilinoisu brala kukuruz. Ostalo je istorija.

Pojavljivala se na više od 600 naslovnih strana najprestižnijih časopica, poput „Voga“ i Ela“. Svi su je željeli u kampanjama i na revijama: „Šanel“, „Dolče i Gabana“, Đanfranko Fere, Roberto Kavali, Oskar de la Renta, „Živanši“.

Bezboj puta krasila je naslovne strane  modnih magazina, iako se od 2000. godine ne bavi aktivno modelingom, s vremena na vreme je vidimo na pistama ili reklamama.

“Sigurna sam da ću se slikati bar još deset godina, ali više ne kao model. I to je potpuno u redu. Sarađivala sam sa svim tim neverovatnim ljudima, fotografima, kreatorima, stilistima. Šta još treba da uradim? Više ne moram da se dokazujem. A i ne želim”, rekla je jednom prilikom.

Sindi su mnogi pamtili po vezi sa glumcem Ričardom Girom. Zajedno su bili 6 godina, a onda su se čak i venčali u Las Vegasu. Ipak, koliko god želeli da uspeju, činjenica je da nisu bili jedno za drugo. Sreću je našla kraj Randea Gerbera sa kojim ima sina i ćerku. Kad su je jednom Sindi pitali kako uspeva da održi svoju lepotu i srećan brak odgovor je bio  umerenost.“  U životu treba znati ne preterivati i to je prvi najvažniji korak do sreće”, kaže Sindi.

Manekenka će u februaru proslaviti 55. rođendan, mada se to ne da videti na njenom licu. Sudeći prema njenim skorašnjim fotografijama, malo ko bi poverovao da je dobro zagazila u šestu deceniju. Mnogi se pitaju u čemu je njena tajna i šta je to čini tako mladolikom.

BONUS VIDEO: Da li bi u Srbiji mogla da bude prihvaćena manekenka sa Daunovim sindromom

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.

 

Komentari

Svi komentari (0)