Foto: Nova.rs

Tokom proteklih godinu dana portal Nova.rs je sa vama bio na svim najaktuelnijim i najekskluzivnijim mestima iz sveta šoubiznisa - uživo smo izveštavali sa Evrovizije, ali smo vas vodili i na koncert Lejdi Gage u Parizu, koji je bio njen najveći koncert u karijeri do sada. Specijalno za naše čitaoce, radili smo intervjue sa velikim svetskim zvezdama, ali i sa domaćim umetnicima.

Nezavisno novinarstvo u Srbiji dugo je ugroženo i retki su mediji koji uprkos svim pritiscima, pretnjama i targetiranjima uspevaju da rade prfesionalno svoj posao. Među njima je i naš portal Nova.rs koji i pored svih izazova sa kojima se suočavaju novinari na dnevnom nivou uspeva da održi standard koji je postavila kada je istinito, objektivno i pravovremeno izveštavanje u pitanju – ali i da donosi ekskluzivne priče iz sveta zabave i iz sveta kulture.

Izbor najboljeg informativnog portala u regionu po četvrti put organizuje „Media daily“, jedini specijalizovani regionalni portal za medije i telekom industriju.

Link na kojem možete da glasate za portal Nova.rs je OVDE. Proglašenje pobednika se očekuje 9. decembra u 12 sati.

U nastavku vam donosimo najzanimljivije i najekskluzivnije priče iz sveta šoubiznisa i iz sveta kulture koje ste mogli da vidite i pročitate samo na našem portalu – a tiču se, kako domaćih, tako i velikih svetskih imena iz sveta filma i muzike.

1.Sa vama smo bili uživo na Evroviziji, u Torinu

Portal Nova.rs bio je jedan od retkih iz regiona koji je uživo, na licu mesta izveštavao sa najprestižnijeg muzičkog događaja u Evropi. Evrovizija, takmičenje koje prati gotovo ceo svet, a na kojem je ove godine naša predstavnica Konstrakta zauzela visoko peto mesto, bilo vam je dostupno gotovo svakog trenutka. Dok smo bili u Torinu, doneli smo vam ekskluzivne intervjue sa našom delegacijom i predstavnicom, ali smo pričali i sa drugim visokopozicioniranim takmičarima, pa čak i sa evropskom senzacijom, pevačicom Končitom, koja je pobedila na takmičenju 2014. godine.

PROČITAJTE JOŠ

2.Pričali smo i sa holivudskim zvezdama iz sveta filma i muzike

Holivudska glumica Džodi Komer, inače zvezda HBO serije „Ubiti Iv“ i Diznijevog najnovijeg ostvarenja „Glavni heroj“, dala je veliki, ekskluzivni intervju za Nova.rs u kojem je pričala o svojim karijernim uspesima i najnovijim filmskim ostvarenjima. U vreme EXIT festivala, izveštavali smo sa lica mesta, a pre nego je sam festival i počeo, bili smo jedini portal u Srbiji koji je razgovarao sa glavnom zvezdom, reperskom senzacijom Igi Azilijom koja je očarala publiku na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Ranije smo već razgovarali i sa drugim zvezdama, pa je tako na samom otvaranju naš portal imao veliki, ekskluzivni intervju sa Rajanom Rejnoldsom.

3.Đuskali smo sa vama na svim domaćim muzičkim festivalima

Portal Nova.rs izveštavao je uživo sa svih relevantnih muzičkih festivala u Srbiji. Pored toga što smo čitaocima delili karte i nekima omogućili odlazak na same festivale, izveštavali smo uživo sa EXIT-a na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, ali smo bili sa vama da đuskamo i na LoveFestu, BeerFestu, Music Week-u na Kopaoniku i u Beogradu, a skoro i na No Sleep Festivalu.

4.Vodili smo vas i na koncert Lejdi Gage

Portal Nova.rs bio je jedini u regionu koji se potrudio da svojim čitaocima pruži uvid u to kako izgledaju koncerti velikih svetskih zvezda – čak i kada oni nisu u Srbiji. Uživo smo izveštavali iz Pariza, gde je pop senzacija Lejdi Gaga održala svoj najveći koncert u karijeri do sada. U više tekstova smo se trudili da vam prenesemo atmosferu koncerta, ali smo objavljivali i ekskluzivne video snimke sa lica mesta.

PROČITAJTE JOŠ

5.Izložbe, galerije i dela domaćih savremenih umetnika su za nas na vrhu lestvice

Koliko god Holivud bio primamljiv, domaći umetnici, kako pevači, pevačice, glumci i glumice, tako i pesnici, pesnikinje i slikari i slikarke na našem sajtu nikada nisu zapostavljeni. Portal Nova.rs se potrudio da vam prikaže gomilu domaćih izložbi, među kojima je bila i izložba „Nepouzdani pripovedač“ autora Mrđana Bajića, a koja se održala u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu.

Tokom proteklih godinu dana razgovarali smo i sa mnogim drugim umetnicima, pa ste tako u našoj rubrici kultura mogli da pročitate ekskluzivni intervju sa kantautorom Džonijem Štulićem, ali i sa glumcem Zlatkom Burićem, a na rubrici Nova Show ste mogli da čitate i gledate intervjue sa trenutno aktuelnim, urbanim pop izvođačima poput Sajsi MC, Sare Jo, Tijane Bogićević i slično.

PROČITAJTE JOŠ

BONUS VIDEO: Nova.rs na koncertu Lejdi Gage u Parizu