Nikolas Kejdž i Čarli Šin
Nikolas Kejdž i Čarli Šin Foto: EPA-EFE/Quique Garcia/Craig Barritt / Getty images / Profimedia

Iako za poznate ličnosti, poput pevača i glumaca, često milsimo da su bogate i što bi se reklo "pune para", to nije uvek slučaj.

Ogromne plate često ih zavaraju i navode na impulsivne kupovine, umesto na pametno investiranje.

PROČITAJTE JOŠ:

Dešavalo se da su poznati napravili greške, zbog kojih su izgubili ogromne sume novca, dok su neki bili opljačkani, te ih je to dovelo do bankrota.

Bogatstvo holivudske zvezde Nikolasa Kejdža svojevremeno je bilo procenjeno na 150.000.000 dolara, a danas je šestostruko manje jer je iz dosade kupovao kuće, imanja, automobile i „uvrnute“ i prilično skupe stvari kao što je kolekcija smanjenih pigmejskih glava.

Jednog dana Kejdž je kupio dvorac u Nju Orleansu samo zato što su u njemu, navodno, živeli duhovi.

Glumac poseduje lobanju dinosaurusa staru 70.000.000 godina i vrednu 276.000 dolara, grobnicu u obliku piramide visoku oko tri metra u kojoj želi da bude sahranjen, i hobotnicu vrednu 150.000 dolara. Nije uspeo da isplati poreze za sve nekretnine i danas je u veoma lošoj finansijskoj poziciji.

Kejdžu je čak i ukraden deo luksuzne robe koju je kupio. Oskarovac koji je navikao da živi na visokoj nozi morao je na kraju da se obrati prijateljima za materijalnu pomoć.

Nikolas Kejdž
Nikolas Kejdž Foto: EPA/ETIENNE LAURENT

Njegov honorar za samo jednu epizodu serije „Dva i po muškarca“ iznosio je 1.7 miliona dolara, ali Čarli Šin je trošio više. Zbog svojih problema sa drogom, alkoholom i kockanjem nije imao posla, a trošio je mnogo, te je u jednom trenutku bio u ogromnim dugovima i prodavao svoje autograme kako bi zaradio.

Džoni Dep je dao veliki intervju časopisu „Rolingstoun”, u kojem je govorio o njegovom finansijskom kolapsu. Tokom 2017. godine glumac je tužio kompaniju koja se bavila njegovim finansijama, optužujući menadžere da su potrošili 25 miliona dolara.  Predstavnici kompanije, sa svoje strane, optužili su glumca da su zbog njegovog prevelikog trošenja ušli u velike dugove.

Dzoni Dep
Džoni Dep Foto:EPA-EFE/SHAWN THEW

Kim Bejsinger, zvezda filmova „Devet i po nedelja” i „Poverljivo iz El Eja”, bila je primorana da proglasi bankrot 1993. godine.  Glumica je, naime, još 1989. kupila Braselton u Džordžiji, gradić od oko pet stotina stanovnika za koji je njegovim vlasnicima, porodici Braselton, platila 20 miliona dolara. Imala je velike planove, htela je da to mesto pretvori u turističku atrakciju, ali joj se to nije ostvarilo.

Kim je kasnije proglasila lični bankrot i gradić Braselton prodala, uz veliki gubitak, za samo milion dolara.

I domaće poznate ličnosti prolazile su kroz teške finansijske situacije.

Milan Topalović Topalko osetio je na svojoj koži kako izgleda imati pa nemati. Naime, pevač je potpuno bankrotirao nakon što se rastao od svoje supruge Vesne. Pevač je tada jedno vreme živeo u hotelu, a kada mu je ponestalo para, prešao je u iznajmljeni stan koji mu je prijatelj platio unapred nekoliko meseci, pisali su tada mediji.

Milan Topalović Topaklo Foto:Zoran Lončarević

Denser Gagi Đogani je bio u velikoj finansijskoj krizi, te je svojevremeno čak i prodavao stvari iz kuće. On je jednom prilikom i govorio o tome da je u tom periodu radio kao vozač autobusa i konobar.

„Jeste, takva je situacija i u krizi sam. Tako je to kad se razvedeš. Nemam nikakve prihode. Pozajmio sam 15.000 evra za album svestan sam da je svaki početak težak. Navikao sam ja da ima, pa nema“, rekao je Gagi tada.

Gazmen Gagi Djogani
Gagi Đogani Foto:Instagram/gagiidjogani

Saša Popović je u doba svoje velike popularnosti ostao bez novca.

„Kada se raspao ‘Slatki greh’, prvih godinu dana sam imao pare da ne radim. Ali pare se potroše. Onda sam odlučio da novac stavim kod Dafine.  Prodao sam stan u Novom Sadu i dva auta. Sve sam stavio kod Dafine i sledećeg meseca 20.000 maraka kamata. Ja sam se toliko hvalio tim novcem. Brena me je zvala i rekla mi je ‘Sale, vadi pare odatle, sve će da propadne, imam dojavu’. Te 1993. odem u banku u kojoj je bila gužva, rekli su mi da ima 405.000 maraka i pitali su me da li hoću sitno, krupno ili mešano. Doneli su mi kesu punu novca. Dafina mi je rekla da ostavim novac još tri meseca i da će mi onda isplatiti 700.000 maraka. Posle nedelju dana je pukla Dafina“, ispričao je Popović jednom prilikom, a nakon toga ponovo je krenuo od nule.

Foto: nova.rs/video

BONUS VIDEO: Top 5 poznatih kojij su bankrotirali

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)