Foto: Nova.rs

Slogan "Ujedinjeni muzikom", koji je od prošle godine zvanično postao trajni evrovizijski slogan - ove godine, čini se, nema toliku jačinu. Jer, ako ništa drugo, muzika i Evrovizija uspeli su da podele javnost zbog rata Izraela i Palestine.

Foto: Promo

Dok se Evropa priprema za najuzbudljiviji događaj muzičke scene, grad Malme u Švedskoj umesto euforije i slavlja dočekuje Evrovizijsku Nedelju s teškim srcem i osjećajem straha. Reporter portala Nova.rs nalazi se na licu mesta.

PROČITAJTE JOŠ

U toku večeri pred otvaranje ovogodišnjeg muzičkog spektakla, stanovnici Malmea su obuzeti brigom zbog mogućeg terorističkog napada, što je rezultiralo praznim ulicama i pojačanim prisustvom policije i vojske.

Ovaj grad, inače poznat po svojoj živahnoj atmosferi i gostoprimstvu, sada se suočava s tišinom i napetošću.

Foto: Nova.rs

Ulice koje bi inače bile ispunjene posetiocima i turistima, sada su gotovo puste, a lokalni poslovni objekti se suočavaju s izazovom smanjene potražnje. Hoteli su krcati, ali delegacije maltene ne napuštaju sobe, osim kada je trenutak da idu na probe.

Foto: Nova.rs

Situacija je potpuno suprotna svakoj prethodnoj godini, na primer prošle godine u Liverpulu, ili godine pre u Torinu, kada su posetioci iz svih delova Evrope došli da slave Evroviziju, a reporteri Nova.rs i tada izveštavali sa lica mesta.

Foto: Nova.rs

Tokom proteklih dana, britanski i izraelski mediji izvestili su o tome da terorističke grupe navodno planiraju da „detoniraju“ Arenu u Malmeu tokom Evrovizije. Razlog tome je učešće Izraela na takmičenju, te zahtevanju da se ova zemlja diskvalifikuje zbog rata između Izraela i Palestine.

Više o tome možete pročitati u tekstu OVDE.

Foto: Nova.rs

A fotografije praznog Malmea u subotu uveče, veče pred otvaranje Evrovizije, pogledajte u okviru ovog teksta.

Sve na jednom mestu na shoppster.rs

Foto: Promo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare