Foto: TT News Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Islamski ekstremisti navodno "planiraju da bombardiraju" takmičenje za Pesmu Evrovizije u Švedskoj naredne nedelje zbog učešća Izraela, tvrde izraelski novinari nakon tajne posete džamiji u Malmeu, a prenose britanski mediji.

Kako piše „Daily Mail„, islamski ekstremisti planiraju da bombarduju mesto održavanja Pesme Evrovizije u Švedskoj naredne nedelje u znak protesta zbog učešća Izraela.

Tajni izveštači izraelskog informativnog kanala rekli su da su im stražari u najvećoj džamiji u Malmeu – gradu u kojem se održava događaj – rekli da teroristi planiraju da napadnu arenu u kojoj će se održati petodnevno takmičenje.

Predstavljajući se kao muslimanski britanski turisti, novinari tvrde da ih je obezbeđenje upozorilo da ne prisustvuju događaju jer će „eksplodirati“

Izraelski TV kanal Keshet 12 prijavio je snimljeni razgovor organizatorima događaja, kao i švedskoj policiji, koja sada istražuje slučaj.

PROČITAJTE JOŠ

Propalestinski aktivisti pozvali su Evroviziju da zabrani Izrael na takmičenju zbog rata u Gazi, koji je, prema Hamasu, ostavio preko 32.000 mrtvih, od kojih su većina bili žene i deca.

Eden Golan, rusko-izraelska pevačica, treba da predstavlja Izrael na Evroviziji.

Evrovizija je ranije zabranila Rusiju nakon što je izvršila invaziju na Ukrajinu u februaru 2022, ali dozvoljava Izraelu da se takmiči ove godine uprkos tome što je pesma Golan izazvala kontroverze čak i pre nego što je počelo ovogodišnje takmičenje.

Njena pesma se prvobitno zvala Oktobarska kiša i imala je za cilj da pruži izraelsku perspektivu terorističkom napadu Hamasa 7. oktobra u kojem je poginulo skoro 1.200 ljudi. Zbog pravila Evropske radiodifuzne unije, pesma je promenila naziv u „Uragan“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare