Andrej Vuksanović, Teodora Džehverović i Aca Lukas Foto:E-Stock/Mateja Stanisavljevic/ATAImages/E-Stock_kobra

Dobio je i podršku od oca.

Andrej Vuksanović, odlučio je da tuži koleginicu Teodoru Džehverović zbog krađe izvođačkih prava.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako „Kurir“ saznaje, spor je nastao oko pesme „Tresi, tresi“, velikog hita koji je na Jutjubu objavljen 2019. godine, a koji samo na ovoj platformi broji više od 70 miliona pregleda, jer je u njemu iskorišćen Andrejev glas bez njegove dozvole.

Inače, muziku za ovu pesmu komponovao je Marko Moreno, pa će, pored Teodore, Andrej tužiti i njega, ali i produkciju koja je ovu pesmu objavila. On će od njih potražiti polovinu zarađenog novca od pregleda za ovu pesmu, što je oko 100.000 evra, za koliko smatra da je oštećen.

Foto:E-Stock_caslav_vukojicic

„Teodora je s tom pesmom od Jutjuba imala prihod od 140.000 evra, a pošto su koristili Andrejev glas, to znači da ima pravo na polovinu zarade. To je nekih 70.000 evra, plus još nekih 40.000 evra od organizacije proizvođača fonograma Srbije, kao i od prava izvođača. Ona i Moreno su i tu pokrali prava, jer nije bio prijavljen. To je ozbiljna prevara“, kaže izvor za „Kurir“.

Aca Lukas je podržao svog sina.

Aleksandar Vuksanović Aca Lukas Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Nisam znao da je Andrejev glas iskorišćen u Teodorinoj pesmi jer ja to ne slušam. A nije ni moj sin. On je još davno kod Morena u studiju snimio neki deo, ponavlja reči: ‘Tresi, tresi.’ To je završilo kod Teodore u pesmi. Ne može tako! To je krađa izvođačkih prava, koja su zaštićena u agenciji za izvođačka prava. Tog Morena i ne znam. Kad mi je Andrej rekao za to, ja sam se frapirao. Poslušao sam pesmu i čuo njegov glas“, naveo je Lukas za „Kurir“, pa dodao da je i dalje u šoku.

BONUS VIDEO: Top 5 najlepših prirodnih pevačica