Kako je nastala kratka frizura Lejdi Di: Priča koja je oduševila dizajnere

Showbiz 13. sep. 202117:40 > 17:43
Podeli:
Princeza Dajana Foto: parkerphotography / Alamy / Alamy / Profimedia

Jedna od stvari po kojoj ćemo pamtiti Lejdi Dajanu jeste i njena kratka prepoznatljiva frizura koju je nosila godinama, a za koju je zaslužan stilista za kosu Sem Meknajt.

Dajana je poverila svoju kosu frizeru Semu, i to u periodu od 1990. godine, do 1997. godine. Stilista je u video intervju za „Vog“ otkrio kako je nastala njena famozna kratka frizura.

PROČITAJTE JOŠ

„Princezu Dajanu sam prvu put upoznao na snimanju. Žena sa plavom kosom i dugim nogama ušetala je na set i otopila naša srca osmehom, bila je to princeza Dajana’’,  ispričao je Sem o prvom susretu sa njom, kada je i nastala serija fotografija koja je posle objavljena u britanskom izdanju „Voga.“

Na tom snimanju Sem je stilizovao frizuru Lejdi Di tako da izgleda kraće nego što jeste.

‘’Radilo se samo o iluziji. Napravio sam da kosa izgleda kraće ispod tijare, malo sam varao. Ali i Dajani i meni se izgled svideo’’, prisetio se Sem.

Kasnije je „princeza naroda“ upitala stilistu kakvu bi joj frizuru preporučio kada bi imao odrešena ruke, na što je on odgovorio da bi je ošišao na kratko.

Bilo je to početkom devedesetih,  u vreme kada je Sem radio na mnogim modnim revijama, a devojke su nakon dramatičnih osamdesetih prihvatale nešto drugačiji poslovni šik izgled i u skladu s tim kraće frizure.

Lejdi Di u istoriju se upisala kao ikona stila što se ne odnosi samo na njene odevne kombinacije već i na frizuru.

Njena kraća kosa koju je tada prilagođavala trendovima je i danas inspiracija mnogima ženama i modnim kreatorima.

 

Bonus video:

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar