Popularna grupa "In Vivo" koju čine Neven Živančević i Igor Maljukanović već godinama važi za jednu od najtraženijih kada su klupske svirke u pitanju.

Njih dvojica se druže od malih nogu, išli su u isto odeljenje u osnovnoj školi, a od pre par godina su i kumovi.

Svoju karijeru započeli su hit pesmom „Tu, tu, tu“, a kada su bili na vrhuncu popularnosti, 2012. godine, dogodila se jedna tragedija zbog koje su odlučili da se povuku iz medija.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako nikada ranije nisu pričali o svom privatnom životu, u emisiji „Ispovest“ koja se emituje na portalu Nova.rs iskreno su progovorili o odrastanju u Beogradu u vreme devedesetih, dolasku na estradu, zaradi i mnogim drugim temama, a dotakli su se i tužnog događaja koji je promenio život Nevenu.

In Vivo Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Je li bilo opasno odrastati devedestih godina u Beogradu?

„Ja se sećam tog vremena, to je period kada smo bili u osnovnoj školi, šta god se dešavalo u zemlji i na Balkanu, mi smo bili u bezbrižnom periodu. Roditelji nisu dozvolili da osetimo inflaciju. Što se mene lično tiče to je najbezbrižniji period, uživao sam u svakom trenutku. Bombardovanje smo gledali kao produženi raspust“, rekao je Igor.

„Ja sam se tada bavio vožnjom rolera, tada je bio jedan skejt park na Kalemegdanu i mi smo tamo išli i vozili smo pod sirenama. 1998. godine je bilo jedno takmičenja, verujem da je bilo i 1999. godine čisto da skrene misli klincima. To bombardovanje je donelo mnogo teške stvari za naš narod i zemlju, ali mi smo klinački prošli kroz to i nismo ni razumeli šta se dešava“, rekao je Neven.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nevene, tvoj otac se nekada bavio pevanjem, da li ti je govorio koliko je svet muzike težak?

„Pomogao nam je mnogo da snimimo prvu pesmu u studiju, da nas upozna sa velikim imenima, nas dvojica smo bili u fazonu ‘čekaj mal’o. On nam je objašnjavao da moramo prvo da radimo u klubu za 20 evra, šest puta nedeljno da bismo ispekli zanat. Ja tada nisam znao ni ko je Hari Mata Hari,a ko je Haris Džinović, ništa nisam znao. Za pesmu ‘Vidovdan’ sam čuo ali nisam imao pojma da li je to tradicionalna pesma ili to peva Bijelo dugme i ko je Bijelo dugme, ništa nisam znao,kao da sam živeo ispod kamena. Baš sam bežao od muzike“, rekao je Neven.

„Trebalo je da nastupamo u jednom beogradskom klubu skoro pa besplatno i sada treba da napravimo repertoar i upoznali smo našeg prvog klavijaturistu Bojana Stanišića, on je bio u tom svetu, našli smo ga u studentskom domu na Novom Beogradu, slušali smo ceo repertoar Ace Lukasa, Željka Vasića, Južni Vetar smo slušali, jer pre toga uopšte nismo poznavali tu muziku“, rekao je Igor.

„Ja sam spavao sam radijom, tada je bio aktuelan ‘Bum bum’ radio i celo veče slušam, uopšte nisam znao taj mel nisam slušao, a morao si da znaš jer treba da odem negde i da radiš, tada ako nemaš klavijaturistu izbace te napolje, moram sve uživo da pevam, nije tu bilo MP3, niti fleš“, rekao je Neven.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Da li ste se nekada u životu bavili nečim drugim pre nego što ste počeli da pevate?

„Jesmo neke sezonske poslove, ja sam pakovao neke DVD kutije u Malom Mokrom Luku preko Omladinske Zadruge, pa u perionici i tako“, rekao je Igor.

„Ja sam radio u fabrici plastike, pravili smo ono što drži kalendare, kad sam bio klinac radio sam na moru nešto sezonski. Bavio sam se grafičkim dizajnom i bio frilenser pre svih frilensera, radio sam za kompom. Nikada nisam hteo da radim od 9h do 17h. Uvek sam želeo da se bavim umetnošću jer ti to pruža određenu slobodu“, rekao je Neven.

In Vivo Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Vaša prva pesma „Tu, tu, tu“ je hit i danas. Kako je došlo do te pesme?

„Poslali smo pesmu na sajt ‘Folkoteka.com’, prvi sajt za širenje muzike. Vlasnik je bio Zlatko Pejaković, naš prijatelj, mi smo ušli sa njim u dogovor da izbacimo pesmu, a on da nas promoviše“, rekao je Neven.

„Nije bilo načina da ti imaš pesmu na kompjuteru osim da odeš na neki sajt koji nudi besplatno skidanje mp3 pesama, vodeći sajt je bio ‘Folkoteka’. Morao si da ideš na radio da gostuješ, a mi to nismo voleli, predložio sam da uradimo to preko tog sajta i mislim da smo prvi koji smo se tako reklamirali i istakli. Dogovor je bio da on napravio baner sa našim likovima i da stavi na njegov sajt, a mi kada snimimo spot stavimo njegov baner i tako je i bilo. Zlatko nam je puno pomogao, a ta pesma je vrlo dobro prošla kod publile“, rekao je Neven.

Koliko je bilo teško istači se na estradi?

„Mnogo je bilo teško, imao si televiziju i radio. Na najbitnije televizije nisi nikako mogao da odeš jer si morao ili da platiš neke ozbiljne sume ili da poznaješ nekoga, a nismo imali ni novca niti poznanstva“, rekao je Igor.

„Mi nismo bili u fazonu da moramo da snimimo spot da bismo bili poznati. Nismo znali ni kako da ga snimamo, niti znamo ko snima spot. Moj brat koji je grafički dizajner nam je snimao prvi spot, roditelji su nam dali pare da kupimo kameru. Imali smo 25 snimajućih dana, različite lokacije, efekte i za nekoga ko to prvi put rad bilo je dobro“, ispričao je Neven.

In Vivo Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Da li ste nakon prve pesme počeli više da radite?

„Audio snimak se baš proširio, a u trenutku kada smo izbacili spot, televizije su samo čekali da krenu da emituju. Nisu ni oni znali ko je to i šta je, ali mi nikoga nismo mogli da cimamo preterano da nas promoviše jer je pesama postala veliki hit. ‘Svet Plus’ televiziji i ‘DM Sat’ su nas reklamirale, deca Dragane Mirković su nas obožavala i onda su oni zbog toga puštali na njihov TV. Imali smo puno sreće u našoj karijeri s obzirom da smo sve radili bez plana“, rekao je Neven.

Koliko ste naplaćivali prve nastupe?

„30 evra po osobi, kada je pesma izašla dobili smo po 200 evra više. Tada su hit imali Jovan Perišić, Sandra Afrika i mi, ali smo mi tada imali najmanju cenu. Trebao nam je tek sledeći hit da krenemo da putujemo po svetu, a to se desilo sa pesmom „Moje leto“ 2010. godine“, rekao je Igor.

In Vivo Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nevene, tvoja devojka Nevena Dragutinović, poginula je početkom novembra 2012. godine u saobraćajnoj nezgodi, a nju je na uglu Francuske i ulice Cara Dušana u Beogradu automobilom usmrtio košarkaš Kimani Frend sa Jamajke, koji je po pisanju domaćih medija bio u alkoholisanom stanju.

„Nisam se snašao u tom periodu, sve sam radio pogrešno, nisam znao kada me neko zove da pita kako sam,i da li je taj neko član neke redakcije. Svako ko izgubi voljenu osobu zna da je to neki kraj života za osobu koja izgubi voljenu osobu. To je pokušaj da ponovo živiš. Kada pogledam unazad, žao mi je što kada na internetu ukucaš moje ime izlazi najtužnija vest, a ne naše pesme, i to sve sa gomilom izjava koje ne da nije trebalo da dajem, i ne da nije nije trebalo da se javljam na telefon. Ja sam hteo samo da vrištim da me čuje ceo svet, verovatno je to bio razlog što ima toliko članaka. Jako mi je krivo zbog toga, ljudi nisu trebali da čitaju te mračne vesti, to je trajalo nedeljama. Krivo mi je što me neko nije uzeo da me posavetuje, u tim momentima nisam imao svest o tome šta se dešava“, rekao je Neven.

Koliko ti je bilo teško da izađeš na binu i pevaš posle toga?

„Užasno teško, propustio sam samo jedan vikend posle toga. Mi samo tada bili na vrhuncu karijere, imali smo dogovorene nastupe za šest meseci unapred. Prvi vikend posle toga sam propustio, a već naredni smo radili u Nemačkoj ili Austriji, tamo se ta vest nije proširila, ne znam kako sam smogao snage da pevam i nastavim dalje. Tada sam bio mlađi, pa nisam imao mentalnu snagu. Sećam se da sam nosio neku kapu na tom prvom nastupu i jedna devojka mi je rekla ‘gde je osmeh’ kada sam silazio sa bine. Tada sam shvatio da oni nemaju pojma šta se dešava u mom životu, da su došli da slušaju moju muziku, moj posao je da im dam osmeh i da im dam lepo veče. Shvatio sam tada da moj život zahteva da imam privatni život, a na bini budeš nešto drugo, to je trajalo nekih četiri meseca, ali sam tada postao profesionalan“, rekao je Neven.

Da li si upućen u to dokle je stigao taj slučaj?

„Iskreno, trudio sam se da se distanciram od cele te priče, ispraviti ne možeš ništa, pravnici u našoj zemlji funkcionišu po principu kako ko može da te iskoristi, ne bih ulazio dublje u tu temu. Taj datum je večno urezan u mom srcu i nadam se da postoji određeni žal i kajanje u toj osobi koja je to uradila, to se zove saobraćajna nezgoda i želim i dalje da verujem da je to bila nezgoda da tu niko nije kriv toliko da ne treba da mu se oprosti“, rekao je Neven.

BONUS VIDEO: ISPOVEST Bila sam u jeku popularnosti, sve su naslovnice bile moje, a u džepu nisam imala ni za lek u apoteci: Kaća Živković po prvi put o mučnom sudaru sa tužnom istinom nakon rijalitija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar