Sindi Kraford i Ričard Gir
Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Sindi Kraford i Ričard Gir bili su jedan od najpoznatijih poznatih parova devedesetih godina i delovalo je kao da će ostati zajedno zauvek. Ipak, kao i većina ljubavi u Holivudu, došlo je do iznenadnog kraja.

Sindi je imala samo 22 godine kada je na roštilju kod legendarnog fotografa Herba Rica upoznala tada 39-godišnjeg Ričarda Gira.

PROČITAJTE JOŠ

Odmah se rodila hemija između jednog od tada najpoželjnijih holivudskih neženja i predivne manekenke. Nije dugo trebalo da postanu holivudski par broj jedan – magazin „People“ čak ih je proglasio najseksi parom na svetu, a ubrzo su na red došle i glasine o venčanju.

Međutim, Ričard se odupirao toj ideji. Prema vlastitom priznanju, Sindi je bila ta koja je insistirala na braku.

„Bila sam devojka koja je odrastala gledajući romantične filmove i sanjala sam o velikom venčanju iz bajke. Bili smo zajedno već nekoliko godina i stalno sam ga ispitivala kada ćemo se uzeti“, rekla je.

Sindi Kraford i Ričard Gir Foto: – / Everett / Profimedia

Glumac je na kraju pristao.

„Imao sam 42 godine, a žena za kojom sam bio lud i koju sam jako voleo rekla mi je: ‘Ne mogu da čekam. Ako se ništa ne dogodi, idem dalje’. Brak sa Sindi najbolja je odluka koju sam ikad doneo“, rekao je u intervjuu neposredno nakon venčanja.

Venčali su se 12. decembra 1991. godine. Ričard je imao slobodan dan i pauzu tokom snimanja filma „Mr. Jones“ pa je privatnim avionom odveo Sindi i par prijatelja u Las Vegas. Razmenili su zavete na maloj ceremoniji u kapelici, a venčanje je bilo toliko spontano da nisu imali vremena za kupovinu pravog prstenja nego su umesto toga napravili zamenske burme od obične aluminijumske folije.

Na početku je sve delovalo idilično, ali ubrzo se pokazalo kako među njima ipak vladaju nepremostive razlike. Najveća je bila ona o viziji zajedničke budućnosti.

„Više od svega želim porodicu. Osećam kako je to ono što mi treba u životu i mislim da ću biti dobra majka“, ispričala je Sindi.

Kada su Ričarda jednom prilikom novinari pitali planira li decu sa svojom suprugom, samo im je odgovorio: „Ja sam još uvek dete“.

Zatim su se pojavili i tračevi kako je njihov brak samo farsa jer su oboje gej i kako će se uskoro razvesti. Glasine su išle toliko daleko da su najzad platili oglas u novinama kako bi ih opovrgli i javno potvrdili svoju heteroseksualnost.

„Venčali smo se jer se volimo i jer želimo zajedno da provedemo život. Heteroseksualni smo, monogamni i ozbiljno shvatamo svoju vezu. Priče o razvodu nisu istinite“, pisalo je u oglasu koji je izašao u novinama početkom maja 1994. godine.

Samo sedam meseci kasnije, 1. decembra 1994. godine – objavili su da se rastaju. Manekenka nije gubila vreme tugujući zbog propalog braka. Mesec dana nakon objave o razvodu, paparaci su je snimili kako seli svoje stvari u stan bivšeg dečka Rendea Gerbera.

Upravo je s njim najzad ostvarila svoj san o osnivanju porodice. Udala se za Rendea 29. maja 1998. i u braku s njim dobila dvoje dece, ćerku Kaiu i sina Preslija.

Kada su je pre nekoliko godina pitali šta je bio razlog njihovog ljubavnog kraha, Sindi je priznala da im je presudila razlika u godinama, previše obaveza i nedostatak prijateljstva u odnosu.

„Kada smo se upoznali, imala sam 22 godine i kao mlada žena pokušavala sam da shvatim ko sam zapravo i šta želim. On je već imao 39 godina. Dvadesete su važne godine za svaku ženu jer napokon postajemo svesne svoje moći i spoznajemo svoju unutrašnju snagu. Teško je promeniti se u vezi. Odjednom nisi to na šta je druga osoba pristala. Deo naših problema bila je i činjenica da nismo bili prijatelji. Bilo smo puno toga, ali ne i prijatelji“, zaključila je manekenka, a i njen bivši suprug se skrasio – i to dva puta, a dobio je i decu.

Gir ovih dana uživa u braku sa 33 godine mlađom Alehandrom Silvom.

Foto: EPA/VICTOR LERENA

Glumac i njegova supruga su prvobitno imali romansu na daljinu, tvrdeći da su morali da podele vreme između SAD i Španije, a sada žive u Njujorku.

Par ima decu iz prethodnih veza: Gir i njegova druga bivša supruga Keri Kauel imaju 22-godišnjeg sina Homera, a Silva ima devetogodišnjeg sina Alberta iz prvog braka.

Zajedno su dobili dvoje dece, sina i ćerku.

Inače, Gir se oženio sa Keri Louel osam godina posle razvoda od Sindi, a tada je i postao otac. Od Keri se razveo 2016. godine, a dve godine kasnije, u svojoj 69. godini, oženio se treći put.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših holivudskih glumica koje su potpuno prirodne

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar