Foto: MPP / Bestimage / Profimedia

Navodno je bila ludo zaljubljena u njega.

Glumački par Robert Redford i Barbara Strajsend 1973. godine glumili su par u filmu „The Way We Were“, a sada su isplivali neki detalji sa snimanja o kojima se do sada nije mnogo znalo.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, Robert Hofler je 24. januara ove godine objavio knjigu pod nazivom „The Way They Were: How Epic Battles and Bruised Egos Brought a Classic Hollywood Love Story to the Screen“, u kojoj govori o produkciji, snimanju i postprodukciji ovog ostvarenja.

Foto: akg-images / akg-images / Profimedia

Kako je naveo u knjizi, Redford se, navodno, dvoumio da li da prihvati ovu ulogu, budući da Barbaru nije smatrao „ozbiljnom glumicom“, a hteo je i da se „zaštiti“ budući da je u to vreme bio srećno oženjen.

Pričalo se da je tada Strajsendova bila očarana glumčevom lepotom, te da je želela i „nešto više“ sa njim, što je njemu bilo jasno. Tokom snimanja jedne intimne scene sa Redfordom, Barbara je nosila bikini, a on je nosio duple štitinike za genitalije i potrudio se da scena uopšte ne bude „vrela“, tačnije – „da izgleda tako da i deca mogu da je gledaju“.

U pomenutoj knjizi dalje je otkriveno da je Robert tokom njihove druge intimne scene odbio da izgovori rečenicu: „Ovog puta će biti bolje“. Kako se navodi, mislio bi da bi u suprotnom ljudi smatrali da je i privatno loš u krevetu.

Uloga u ovom ostvarenju, Strajsendovoj je donela nominaciju za Oskara, a režiser filma Sidni Polak, rekao je da je ona bila zaljubljena u Redforda i pre početka snimanja, ali da je glumac pokušavao da uspostavi granice.

„Ako ćemo raditi zajedno, moraš da imaš na umu da sve što ti kažem o sebi biće izrečeno na dobrovoljnoj bazi, jer želim to da znaš. Ne zato što ti misliš da imaš neko pravo da to znaš“, navodno je rekao Redford koleginici.

Robert je, upitan da prokomentariše to da li će biti nastavka ovog filma, rekao: „Barbara bi to htela, ali ja neću“.

U vreme snimanja ovog ostvarenja, Redford je imao 36, a Barbara 30 godina.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših holivudskih glumica koje su potpuno prirodne