Zvezda osamdesetih o svojim počecima.

U emisiji „Ispovest“ autora i voditelja Nemanje Vasiljevića, legendarni pevač Radoslav Rodić Roki je ispričao da je nakon treće pobede na festivalu Mesam sklonjen sa estrade. Tačnije da je zbog zabrane na RTS, jedinom TV kanalu u Srbiji u to vreme, bio zabranjen na svim ostalim regionalnim televizijama.

PROČITAJTE JOŠ:

On je sa nama podelio i svoje početke, a nakon što je rok muziku zamenio folkom, ušao je u studio legendarnog bračnog para Marine Tucaković i Fute Radulovića.

„1983. godine sam upoznao Futu i Marinu, sa njima se dogovaram da napravimo prvu folk-pop ploču i sa zagrebačkim Jugotonom pravimo ugovor da 1985. godine izdamo svoj prvi LP. Sve tekstove je napisala Marina, ona je bila legenda od sedamdesetih godina. Tada je bila toliko popularna, a Futina je to prva folk-pop ploča na kojoj je pravio muziku.“

„To je među publikom prošlo sasvim korektno, ohrabljeni time smo snimili drugu ploču na kojoj se našla pesma ‘Volim da te volim’ i sa tom pesmom sam se prvi put pojavio na Mesamu, sa 50 devojaka i mladića KUD Branko Cvetković sam se pojavio na bini i otpevao tu pesmu“, kaže Roki, a šta je još ispričao pogledajte u videu iznad teksta.

Celu emisiju možete pogledati klikom OVDE.

BONUS VIDEO: ISPOVEST „Karijeru mi je uništio RTS, a onda me je zabranila i Milica Mitrović“: Radoslav Rodić Roki, velika zvezda osamdesetih, prvi put o golgoti kroz koju je prošao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar