Paulina Manov
Paulina Manov , glumica Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Glumica Paulina Manov munjevitom brzinom osvojila je srca publike ulogama u popularnim TV ostvarenjima "Kamiondžije", "Komšije", "Ajvar", a potom i upečatljivom ulogom neizlečivo bolesne supruge lekara Tome Zdravkovića u filmu "Toma". Paulina je gostujući u jednoj emisiji otkrila da lik Ljiljane nije bila uloga koja joj je prvobitno bila namenjena.

Glumica je tokom gostovanja u emisiji „Realna priča“ istakla da nije bila sigurna koju ulogu će joj dodeliti reditelji Dragan Bjelogrlić i Zoran Lisinac, iako se ona nadala Ljiljani.

PROČITAJTE JOŠ

„Bjelu dugo poznajem, ali nikad nismo sarađivali. Kada sam dobila poziv za kasting za film ‘Toma’, bila je to ogromna sreća. Svi znamo da Bjela sada pravi filmove na vrhunskom nivou u svakom smislu. Dobila sam materijal za dve uloge – Gocu i Ljiljanu, i odmah nakon kastinga on je rekao da ću ja sigurno igrati jednu od te dve uloge. On je mislio da mi da ulogu Goce, a ja sam htela Ljiljanu“, ispričala je s osmehom.

Glumica se između ostalog prisetila i adolescentskih dana, kada je bila posvećena muzičkom obrazovanju.

„Svirala sam obou. Upisala sam srednju muzičku školu, i to teoretski odsek. Kupili su mi pijanino, jer je oboa bila četiri puta skuplja. Kasnije sam je prodala kako bih otišla s društvom u Rim. Provela sam tamo nezaboravnih 20 dana“, priznala je Paulina.

Glumica je na javnoj sceni aktivna od davne 1997. godine, a na velikom platnu debitovala je filmom „Kir Janja“ na poslednjoj godini studija. Diplomirala je Fakultetu dramskih umetnosti 1999. godine u klasi profesora Milenka Maričića.

Kada se kamere ugase Paulina je posvećena majka i supruga, a sa dramaturgom Vladimirom Đurđevićem dobila je dvoje dece, ćerku Minu i sina Rastka koji veoma podsećaju na nju.

Bonus video

Balkanskom ulicom: Gošća Paulina Manov

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)