Film "Necista krv – Greh predaka"
Foto: KomunikArt

Proteklog vikenda na RTS-u počela je s emitovanjem serija "Nečista krv", nastala po motivima književnih dela Bore Stankovića, koja je privukla veliku pažnju domaće publike. Mlada glumica Anđela Jovanović jedna je od glavnih likova pomenutog ostvarenja. Ona u "Nečistoj krvi" tumači lik Tašane, čija je sudbina tragična.

Gostujući u emisiji „Beogradska hronika“, Anđela Jovanović je navela da je pogledala prve dve epizode i da je ona veliki obožavalac ovog projekta.

„To je tematika koja nije do sada obrađivana na taj način, a jako je važan deo naše istorije koji je ostavio dosta traga na nas i meni je ovo izuzetno zanimljivo. Ova serija je, po meni, jedna od naših najboljih serija koju sam imala priliku da gledam“, istakla je mlada glumica.

Foto: Nikola Ristić/promo RTS

Uprkos tome što ovu seriju prati kuriozitet da je urađena po scenariju Voje Nanovića, koji je sasvim slučajno pronađen posle više od 40 godina, Anđela navodi da nije imala problem dok ga je čitala, jer je bio vrlo razumljiv.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja sam to pročitala kao ženski film. Meni je lik Tašane, koju ja igram bio glavni lik, mada je tu i gazda Trifun“, rekla je glumica, koja je navela da serija ima puno dobrih ženskih likova i jako dobrih glumaca.

Anđela je navela i da je srećna kada postoji balans muških i ženskih likova, koji u ovoj seriji svakako postoji.

„Najveći izazov mi je bio da pokažem neku svoju unutrašnjost. Da se otvorim za ovu ulogu na neki način koji pre nisam imala priliku. Ovo je žanr koji zahteva vrlo duboke i tamne delove duše da izađu na videlo i potrebno je dosta hrabrosti za tako nešto, svima nama“, rekla je Anđela Jovanović.

Bonus video

Anđela Jovanović: Ne bih volela da odem iz Srbije jer je jako volim

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.