Ako ste propustili finalnu, 15, epizodu serije "Aleksandar od Jugoslavije" na kanalu Nova S, od ovog trenutka možete to da nadoknadite. Na portalu Nova.rs možete ekskluzivno da pogledate poslednju epizodu serije koja prati život kralja Aleksandra I Karađorđevića, nastaloj po romanu Vuka Draškovića, a u režiji Zdravka Šotre.

Serija „Aleksandar od Jugoslavije“ ima 15 epizoda i snimljena je u produkciji United Media. Svi gledaoci imaju prilike da preko EON-a gledaju celu seriju. Popularno “bindžovanje” dostupno je odmah preko EON TV i putem bilo kog interneta u Srbiji putem EON mobilne ili EON smart aplikacije.

POGLEDAJTE SVE EPIZODE

Sadržaj petnaeste epizode

Epizoda počinje novom, ko zna kojom po redu, Aleksandrovom posetom Zagrebu. Sav grad se slegao na ulice da ga pozdravi. Čovek zadužen za njegovu bezbednost, iznenada obori jednu ruku sa uperenim pištoljem. Čovek koji brine o kraljevoj bezbednosti godinama ima više problema sa Aleksandrom, koji svoju bezbenost ignoriše, nego sa atentatorima.

U zagrebačkoj rezidenciji on mu do detalja iznosi plan ustaša, VMRO i Hortijevaca, koji, pod pokroviteljstvu Musolinija, spremaju njegovo ubistvo. Zna se i ime Bugarina egzekutora, zove se Černozemski. Uzalud je Aleksandru to govoriti.

Ubrzo zatim, Aleksandar kreće za Marsej, na svoje poslednje putovanje. U pristaništu Zelenika saznaju da je na otvorenom moru nevreme, te da ne mogu isploviti. Aleksandar nagovori Mariju i Pavla da idu vozom, pravo u Pariz. On mora u Marsej. Tamo na groblju čekaju ratni drugovi, da im oda poštu.

Sutra osvanu lep dan. Brod Dubrovnik je nadomak Marseja. On odbija da obuče pancir košulju, neće da čuje izveštaj bezbednosti, da se pouzdano zna da ga atentator čeka. Ohrabri ga što su u tom momentu francuski avioni već u počasnom nadletanju Dubrovnika. Sa obale pucaju plotuni, a malo zatim, začuju se bučni povici građana… Pa čemu onda čelični prsluk?

Doček u Marseju snimale su sve evropske kompanije. Bio je grandiozan, nije zapamćeno da je bilo kog stranog državnika dočekalo toliko desetina hiljada građana, koji kliču i mašu slavnom ratniku Aleksandru.

Ali avaj, među njih se ugurao i Černozemski i ispalio hice u Aleksandra. I ispraćaj kovčega, ma koliko žalostan, nije bio ništa manje veličanstven, počev od Marseja, preko Splita, Zagreba, Beograda, do crkve na Oplencu, večnog boravišta svih Karađorđevića.

Seriju “Aleksandar od Jugoslavije” možete odmah bindžovati preko EON TV, putem bilo kog interneta u Srbiji na EON mobilnoj i EON smart aplikaciji.

Više od 130 glumaca učestvovalo je u ovom velikom projektu koji je sniman tokom prošle godine. Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju Tamara Aleksić. U glumačkoj ekipi su i Irfan Mensur, Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Voja Brajović, Nikola Kojo, Goran Šušljik, Sloboda Mićalović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Zoran Cvijanović, Vojin Ćetković, Jelica Sretenović…

Gledaoci NOVU S mogu pratiti preko SBB mreže, Total TV-a, D3i ali i EON platforme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare