Pred vama je 11. epizoda serije "Aleksandar od Jugoslavije", čije nastavke iz nedelje u nedelju željno iščekujemo. Ova serija prati život kralja Aleksandra I Karađorđevića od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, novembra 1918. godine, do atentata u Marselju 1934. godine, a režirao ju je i scenario za nju napisao Zdravko Šotra.

Serija „Aleksandar od Jugoslavije“ ima 15 epizoda i snimljena je u produkciji United Media. Svi gledaoci imaju prilike da preko EON-a gledaju celu seriju. Popularno “bindžovanje” dostupno je odmah preko EON TV i putem bilo kog interneta u Srbiji putem EON mobilne ili EON smart aplikacije.

AKO STE PROPUSTILI PRETHODNE EPIZODE

Sadržaj jedanaeste epizode

Sledi velika turneja kraljevskog para po Hrvatskoj. Aleksandar je imao neprijatan razgovor sa Pašićem oko bahatosti njegovog sina. Pašića je to jako uzbudilo. Jedva se fijakerom odvezao kući, gde je odmah izdahnuo. Sahrana slavnog političara, čoveka od istorijskog uticaja na zbivanja u državi, bila je veliki događaj u Beogradu.

Umesto Pašića, Radiću je novi koalicioni partner vođa „prečanskih Srba“, Svetozar Pribićević. Njih dvojica drže vatrene govore na mitingu u Zagrebu. Čuvena je Pribićevićeva izjava: „Neka Srbi, već jednom kažu koliko košta ta njihova prolivena krv na Kajmakčalanu, da im platimo i da već jednom zašute!“ Prevrtljivi Radić je već na prijemu povodom rođenja kraljevog sina, kao da ništa nije bilo: „Ne pridavajte značaj, veličanstvo, brži mu jezik od pameti“.

A na zasedanju Parlamenta, galama i psovačina, jezik se svima oteo pameti. To ne sluti na dobro.

Seriju “Aleksandar od Jugoslavije” možete odmah bindžovati preko EON TV, putem bilo kog interneta u Srbiji na EON mobilnoj i EON smart aplikaciji.

Više od 130 glumaca učestvovalo je u ovom velikom projektu koji je sniman tokom prošle godine. Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju Tamara Aleksić. U glumačkoj ekipi su i Irfan Mensur, Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Voja Brajović, Nikola Kojo, Goran Šušljik, Sloboda Mićalović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Zoran Cvijanović, Vojin Ćetković, Jelica Sretenović…

Gledaoci NOVU S mogu pratiti preko SBB mreže, Total TV-a, D3i ali i EON platforme.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)