Pred vama je 13. epizoda serije "Aleksandar od Jugoslavije", nastale po istoimenom romanu Vuka Draškovića, a u režiji legendarnog Zdravka Šotre. Serija koja prati život kralja Aleksandra I Karađorđevića od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, pa sve do atentata u Marselju za kratko vreme je postala hit, a čitaoci portala Nova.rs imaju ekskluzivno pravo da svakog petka pretpremijerno gledaju nove epizode.

Serija „Aleksandar od Jugoslavije“ ima 15 epizoda i snimljena je u produkciji United Media. Svi gledaoci imaju prilike da preko EON-a gledaju celu seriju. Popularno “bindžovanje” dostupno je odmah preko EON TV i putem bilo kog interneta u Srbiji putem EON mobilne ili EON smart aplikacije.

AKO STE PROPUSTILI PRETHODNE EPIZODE

Sadržaj trinaeste epizode

Kralju dolaze Slovenci uznemireni vešću o amputaciji Hrvatske. Šta će biti s njma u tom slučaju? Kralj kaže da će ostaviti koridor uz mađarsku granicu do Slovenije. Mehmed Spahi nudi posebna rešenja za BiH. Aleksandar saziva ugledne i mudre ljude da čuje njihovo mišljenje.

Radi se o ozbiljnom državničkom pitanju. Tu su i knez Pavle, Stojan Protić, Slobodan Jovanović, Isidora Sekulić, Ljuba Davidović, Milutin Milanković, vojvode Stepanović i Bojović i predsednik Vlade Velja Vukićević… „Svedoci ste haosa i rasula u državi…. Spreman sam da amputiramo Hrvatsku“. Mišljenja su različita, od onih koji smatraju da je ujedinjenjem osamnaeste napravljena greška, do onih, koji smatraju da je greška rušiti ono u šta je uložen veliki trud i velike nade.

Stjepan Radić je preminuo. U Zagrebu čeiri dana i četiri noći traje defile pored Radićevog odra. A na pogrebnoj povorci više od dvesta hiljada ljudi. U povorci, pored Pribićevića ide Maček, čovek koji popunjava prazninu, koju je odlazak Radića ostavio. Aleksandar će sada od njega slušati da je Hrvatski i Zemun.

Seriju “Aleksandar od Jugoslavije” možete odmah bindžovati preko EON TV, putem bilo kog interneta u Srbiji na EON mobilnoj i EON smart aplikaciji.

Više od 130 glumaca učestvovalo je u ovom velikom projektu koji je sniman tokom prošle godine. Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju Tamara Aleksić. U glumačkoj ekipi su i Irfan Mensur, Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Voja Brajović, Nikola Kojo, Goran Šušljik, Sloboda Mićalović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Zoran Cvijanović, Vojin Ćetković, Jelica Sretenović…

Gledaoci NOVU S mogu pratiti preko SBB mreže, Total TV-a, D3i ali i EON platforme.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar