Pogledajte devetu epizodu „Aleksandra“, bindžujte na EON-u

Aleksandar od Jugoslavije 07. maj. 202112:01 > 12:11
Podeli:

Pred vama je deveta epizoda hit serije "Aleksandar od Jugoslavije", koju imate prilike da pretpremijerno pratite na portalu Nova.rs. Ovo ostvarenje Zdravka Šotre, nastalo po istoimenom romanu Vuka Draškovića, prati život kralja Aleksandra I Karađorđevića od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, novembra 1918. godine, do atentata u Marselju 1934. godine.

Serija, koja će imati 15 epizoda, snimljena je u produkciji United Media. Svi gledaoci imaju prilike da preko EON-a gledaju celu seriju. Popularno “bindžovanje” dostupno je odmah preko EON TV i putem bilo kog interneta u Srbiji putem EON mobilne ili EON smart aplikacije.

AKO STE PROPUSTILI PRETHODNE EPIZODE

Sadržaj devete epizode

Stiže grozna vest iz Sofije – pučisti su preuzeli vlast, a nesretnom Stambolskom su odsekli ruku, kojom je u Nišu potpisao ugovor o prijateljstvu, sa Srbijom, a zatim i glavu. U Zagrebu mitinzi, na kojima Radić zagovara nepoštovanje Ustava i propagira stvaranje Republike Hrvatske, u okviru države SHS. On u tom cilju kotaktira Beč, London, pa ode u Moskvu i ponudi im da pristupi Internacionali. To Beogradu dosadi, pa ga uhapse. U zatvoru ga poseti Pašić i pridobije ga za koaliciju. Radić bi odmah primljen kod kralja sav prepodobljen.

Aleksandar mu zna slabu tačku – Musolini. Taj otvoreno traži Dalmatinsku obalu, a država SHS i Aleksandar su jedina brana tome. Aleksandar, zajedno sa profesorom Milutinom Milankovićem razgovara sa patrijarhom i vladikama i predlažu kalendar koji je Milankvić stvorio. Po njemu bi svi, koji veruju u Hrista, istog dana slavili i njegovo rođenje i vaskrsenje. Ali dve konfesije Hristove vere, ne mogu da prevaziđu konzervativizam, antagonizam i mržnju, koja truje njihove odnos.

Seriju “Aleksandar od Jugoslavije” možete odmah bindžovati preko EON TV, putem bilo kog interneta u Srbiji na EON mobilnoj i EON smart aplikaciji.

Više od 130 glumaca učestvovalo je u ovom velikom projektu koji je sniman tokom prošle godine. Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju Tamara Aleksić. U glumačkoj ekipi su i Irfan Mensur, Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Voja Brajović, Nikola Kojo, Goran Šušljik, Sloboda Mićalović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Zoran Cvijanović, Vojin Ćetković, Jelica Sretenović…

Gledaoci NOVU S mogu pratiti preko SBB mreže, Total TV-a, D3i ali i EON platforme.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar