Svakog petka imate ekskluzivnu priliku da na portalu Nova.rs pretpremijerno gledate epizode hit serije "Aleksandar od Jugoslavije", nastale po istoimenom romanu Vuka Draškovića, u produkciji United Media grupe. Pred vama je šesta epizoda serije, koja prati život kralja Aleksandra I Karađorđevića od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, novembra 1918. godine, do atentata u Marselju 1934. godine.

Serija, koja će imati 15 epizoda, snimljena je u produkciji United Media. Svi gledaoci imaju prilike da preko EON-a gledaju celu seriju. Popularno “bindžovanje” dostupno je odmah preko EON TV i putem bilo kog interneta u Srbiji putem EON mobilne ili EON smart aplikacije.

Sadržaj šeste epizode

AKO STE PROPUSTILI PRETHODNE EPIZODE

Pariska konferencija ne može da se završi zbog nerealnih zahteva delegata iz Hrvatske. Zato u srpskom poslanstu u Parizu Klemanso i engleski premijer Lojd Džordž, izvrše pritisak na njih. Aleksandar je od uspeha tog sastanka očekivao priznanje svoje države. A ono je, iza toga i usledilo. Vilson je zamolio Norvešku da je prva prizna, pa je onda priznala Amerika, za njom Francuska… U Beogradu slavlje. Uzvikuje se „Priznata je država Srba Hrvata i Slovenaca!“ Na prijemu kod regenta Jovan Cvijić iznosi veliku mapu Kraljevine, koju je nacrtao, a kad je Aleksandar poljubi, nasta istinsko oduševljenje.

Beograd je na ulicama da pozdravi regenta, koji se vraća iz Narodne skupštine, koja je usvojila Vidovdanski ustav. Jedan komunista baca bombu na Aleksandra, ali ona, srećom, pogodi banderu. Svi državnici sveta se javljaju, da vide šta je sa Aleksandrom. Već uveče, na kraju toga dana prepunog uzbuđenjima, mora u Pariz na operaciju. Njegovo zdravlje, načeto u ratu, već je u kritičnom stanju.

Seriju “Aleksandar od Jugoslavije” možete odmah bindžovati preko EON TV, putem bilo kog interneta u Srbiji na EON mobilnoj i EON smart aplikaciji.

Više od 130 glumaca učestvovalo je u ovom velikom projektu koji je sniman tokom prošle godine. Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju Tamara Aleksić. U glumačkoj ekipi su i Irfan Mensur, Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Voja Brajović, Nikola Kojo, Goran Šušljik, Sloboda Mićalović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Zoran Cvijanović, Vojin Ćetković, Jelica Sretenović…

Gledaoci NOVU S mogu pratiti preko SBB mreže, Total TV-a, D3i ali i EON platforme.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)