Ako ste propustili pretposlednju, 14. epizodu hit serije "Aleksandar od Jugoslavije" na kanalu Nova S, od ovog trenutka to možete da nadoknadite na našem sajtu.

Serija „Aleksandar od Jugoslavije“ ima 15 epizoda i snimljena je u produkciji United Media. Svi gledaoci imaju prilike da preko EON-a gledaju celu seriju. Popularno “bindžovanje” dostupno je odmah preko EON TV i putem bilo kog interneta u Srbiji putem EON mobilne ili EON smart aplikacije.

GLEDAJTE SERIJU ALEKSANDAR OD JUGOSLAVIJE

Sadržaj četrnaeste epizode

Kralj Aleksandar pokušava da u razgovorima sa Mačekom i Pribićevićem nađe neko rešenje. Međutim, Maček uporno zastupa ideje, na kojim je nastojao i Radić. Žele nekakvu dualnu konfederaciju i Hrvatsku do Zemuna. U Zagrebu su česti neredi. Oseća se delovanje i ustaša Ante Pavelića. Rešen da to prekine, Aleksandar suspenduje ustav i zavodi diktaturu. General Živković formira vladu, koja zamenjuje svu drugu vlast.

Prolazi vreme. Kralj državu podeli na banovine. Maček mu se žali da je Zetska banovina njegovih Crnogoraca, u stvari Zetoslavija, sa sve Dubrovnikom, Hercegovinom i Metohijom, koje im je dao.

A onda, kao da stvari kreću nabolje. Svetska je kriza, propadaju banke u kojima se tope dugovi Jugoslavije, kako se sad država zove. Privreda napreduje, ruski emigranti projektuju brojne palate po Beoradu.

Na kraju, kralj putuje brodom Dubrovnik u Istanbul. Poveo je i Luku Mesečinu. Pred palatom Dolma Bakče Aleksandra dočekuje Kemal Ataturk, s kojim provede noć u razgovoru.

Seriju “Aleksandar od Jugoslavije” možete odmah bindžovati preko EON TV, putem bilo kog interneta u Srbiji na EON mobilnoj i EON smart aplikaciji.

Više od 130 glumaca učestvovalo je u ovom velikom projektu koji je sniman tokom prošle godine. Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju Tamara Aleksić. U glumačkoj ekipi su i Irfan Mensur, Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Voja Brajović, Nikola Kojo, Goran Šušljik, Sloboda Mićalović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Zoran Cvijanović, Vojin Ćetković, Jelica Sretenović…

Gledaoci NOVU S mogu pratiti preko SBB mreže, Total TV-a, D3i ali i EON platforme.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.