Čitaoci portala Nova.rs imaju ekskluzivnu priliku da na našem sajtu svakog petka pretpremijerno gledaju epizode serije "Aleksandar od Jugoslavije", nastale po istoimenom romanu Vuka Draškovića, u produkciji United Media grupe. Pred vama je druga epizoda dugo najavljivane serije istorijske tematike, koja prati život kralja Aleksandra I Karađorđevića od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, novembra 1918. godine, do atentata u Marselju 1934. godine.

Serija, koja će imati 15 epizoda, snimljena je u produkciji United Media. Svi gledaoci imaju prilike da preko EON-a gledaju celu seriju. Popularno “bindžovanje” dostupno je odmah preko EON TV i putem bilo kog interneta u Srbiji putem EON mobilne ili EON smart aplikacije.

POGLEDAJTE PRETHODNU EPIZODU

Sadržaj druge epizode

Od kako je oboleli otac, kralj Petar, zbog bolesti, preneo na njega sva kraljevska ovlašćenja, Aleksandar je već šest godina „kralj umesto kralja“, kako sam kaže. A još je regent. Srpska vojska, na zahtev saveznika, i dalje goni neprijatelja, a on započinje stvaranje Jugoslavije. Savetuje se sa vojvodama, akademicima i piscima, želi da čuje sva mišljenja za i protiv stvaranja nove države. Stiže vest da su boljševici pobili rusku carsku porodicu, među njima i princezu kojom je trebalo da se oženi. Telefonira đedu Nikoli, koji je 1917. izbegao u Pariz. Boli ga đedovo nerazumevanje, za Jugoslaviju, u kojoj bi da on bude kralj. Na kraju stiže radosna vest iz Zagreba – tamo se kliče ujedinjenju.

PROČITAJTE JOŠ

Seriju “Aleksandar od Jugoslavije” možete odmah bindžovati preko EON TV, putem bilo kog interneta u Srbiji na EON mobilnoj i EON smart aplikaciji.

Više od 130 glumaca učestvovalo je u ovom velikom projektu koji je sniman tokom prošle godine. Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju Tamara Aleksić. U glumačkoj ekipi su i Irfan Mensur, Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Voja Brajović, Nikola Kojo, Goran Šušljik, Sloboda Mićalović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Zoran Cvijanović, Vojin Ćetković, Jelica Sretenović…

Gledaoci NOVU S mogu pratiti preko SBB mreže, Total TV-a, D3i ali i EON platforme.

Pogledajte trejler

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare