Svakog petka čitaoci portala Nova.rs imaju ekskluzivnu priliku da na našem sajtu pretpremijerno gledaju epizode hit serije "Aleksandar od Jugoslavije", nastale po istoimenom romanu Vuka Draškovića, u produkciji United Media grupe. Pred vama je peta epizoda dugo najavljivane serije, koja prati život kralja Aleksandra I Karađorđevića od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, novembra 1918. godine, do atentata u Marselju 1934. godine.

Serija, koja će imati 15 epizoda, snimljena je u produkciji United Media. Svi gledaoci imaju prilike da preko EON-a gledaju celu seriju. Popularno “bindžovanje” dostupno je odmah preko EON TV i putem bilo kog interneta u Srbiji putem EON mobilne ili EON smart aplikacije.

AKO STE PROPUSTILI PRETHODNE EPIZODE

Sadržaj pete epizode

Taj Aleksandrov boravak u Parizu bio je vrlo sadržajan. Njegovi ratni drugovi, francuski generali, zatraže susret s njm. I američki predsednik Vudro Vilson (onaj što je isticao srpsku zastavu na Beloj kući), izrazi želju da ga primi. Rezultat te posete je da je Vilson energično pokrenuo pitanje priznanja Aleksandrove države, koje će ubzo uslediti. Da bi napravio neku demonstraciju prema Italiji, predsednik Francuske, Klemanso zove Aleksandra da dođe, a da bi jače zastrašio Italijane, neka povede slavnog vojvodu Mišića. Takođe, zbog jačeg utiska, ne primi ih u Parizu, već u Strazburu, gde doček bi veličanstven.

Seriju “Aleksandar od Jugoslavije” možete odmah bindžovati preko EON TV, putem bilo kog interneta u Srbiji na EON mobilnoj i EON smart aplikaciji.

Više od 130 glumaca učestvovalo je u ovom velikom projektu koji je sniman tokom prošle godine. Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju Tamara Aleksić. U glumačkoj ekipi su i Irfan Mensur, Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Voja Brajović, Nikola Kojo, Goran Šušljik, Sloboda Mićalović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Zoran Cvijanović, Vojin Ćetković, Jelica Sretenović…

Gledaoci NOVU S mogu pratiti preko SBB mreže, Total TV-a, D3i ali i EON platforme.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare