U dvanaestoj epizodi serije "Aleksandar od Jugoslavije" je mnogo napetosti i drame u Skupštini. U ovoj seriji nastaloj po istoimenom romanu Vuka Draškovića, a po scenariju i režiji Zdravka Šotre, pratimo život kralja Aleksandra od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu do atenatata u Marselju 1934.

Serija „Aleksandar od Jugoslavije“ ima 15 epizoda i snimljena je u produkciji United Media. Svi gledaoci imaju prilike da preko EON-a gledaju celu seriju. Popularno “bindžovanje” dostupno je odmah preko EON TV i putem bilo kog interneta u Srbiji putem EON mobilne ili EON smart aplikacije.

GLEDAJTE SERIJU ALEKSANDAR OD JUGOSLAVIJE

Sadržaj dvanaeste epizode

Prolazi vreme, a buka u Skupštini ne prestaje. U oštroj galami, Radić zatraži reč i izjavi: „Nije Đorđe za ludnicu, za ludnicu je Aleksandar, koji je brata tamo strpao!“.

Kad ga kralj pozove, dolazi nebrojeno puta se klanjajući i obeća da će sve učiniti da se smire dusi u Skupštini. Međutim, u nastavku zasedanja stanje je sve gore, a i Radić je jedan od bukača, dok Crnogorac, sa kratkim fitiljem, Puniša Račić, ne izađe za govornicu, izvadi pištolj i poče da puca na protivničke poslanike… Dvojica mrtvih i dvojica teško ranjenih. Među ranjenima je i Stjepan Radić.

Bes zbog zločina u Skupštini zatresao je Hrvatsku, a Zagreb posebno. Razdraženi demonstranti kreću na policiju. Gušanje, rvanje, psovke, udarci pendrecima i metalnim šipkama. Lete i kamene kocke izvađene iz kaldrme. Na obe strane desetine povređenih, ima i mrtvih. Kralj posećuje Radića u bolnici i moli ga da jednim proglasom umiri Hrvate. Odjek u svetu je grozan po Srbe i kralja, nekadašnjeg velikog ratnika.

Pribićević dolazi kod kralja i traži da se on izvini Hrvatima, kao da je kralj taj koji je provocirao nerede u Skupštini. Na ovakav bezobrazluk, Aleksandar mu poruči ida pozdadravi Radića i da mu kaže da se on ne protivi secesiji, tj da će on sam amputirati Hrvatsku. Ovaj iznenađen, ostane bez reči, potpuno konsterniran. On zna da bi nezavisnu Hrvatsku Musolini odmah prepolovio.

Seriju “Aleksandar od Jugoslavije” možete odmah bindžovati preko EON TV, putem bilo kog interneta u Srbiji na EON mobilnoj i EON smart aplikaciji.

Više od 130 glumaca učestvovalo je u ovom velikom projektu koji je sniman tokom prošle godine. Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju Tamara Aleksić. U glumačkoj ekipi su i Irfan Mensur, Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Voja Brajović, Nikola Kojo, Goran Šušljik, Sloboda Mićalović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Zoran Cvijanović, Vojin Ćetković, Jelica Sretenović…

Gledaoci NOVU S mogu pratiti preko SBB mreže, Total TV-a, D3i ali i EON platforme.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)