Petak je dan za novu epizodu hit serije "Aleksandar od Jugoslavije", koju imate prilike da pretpremijerno pratite na portalu Nova.rs. Pred vama je sedma epizoda serije nastale po istoimenom romanu Vuka Draškovića, koja prati život kralja Aleksandra I Karađorđevića od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, novembra 1918. godine, do atentata u Marselju 1934. godine.

Serija, koja će imati 15 epizoda, snimljena je u produkciji United Media. Svi gledaoci imaju prilike da preko EON-a gledaju celu seriju. Popularno “bindžovanje” dostupno je odmah preko EON TV i putem bilo kog interneta u Srbiji putem EON mobilne ili EON smart aplikacije.

AKO STE PROPUSTILI PRETHODNE EPIZODE

Sadržaj sedme epizode

Pred polazak u Pariz, oprašta se od oca, koji leži na samrtničkoj postelji, a on sam ide na operaciju, za koju ne zna hoće li je preživeti. Zato vodi sa sobom Kneza Pavla. Dok se, posle operacije u Parizu, lekari čitavo leto bore da ga održe u životu, u Beogradu umire njegov otac, kralj Petar. Po zakonu, on bi trebalo da položi zakletvu i postane kralj, ali kraj njega u Parizu sede nemoćni lekari i čekaju da izdahne.

Dok u Beogradu Pašićeva vlada razmatra kako da razreši dinastičku krizu, iz Pariza javljaju da se desilo čudo – kralj se sasvim oporavio i dolazi. I on dolazi, polaže zakletvu i postaje kralj. A kralja treba oženiti. Svi misle o tome, osim njega, koji je opsednut drugim brigama. Nekako mu poture sliku rumunske princeze Marije…

Seriju “Aleksandar od Jugoslavije” možete odmah bindžovati preko EON TV, putem bilo kog interneta u Srbiji na EON mobilnoj i EON smart aplikaciji.

Više od 130 glumaca učestvovalo je u ovom velikom projektu koji je sniman tokom prošle godine. Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju Tamara Aleksić. U glumačkoj ekipi su i Irfan Mensur, Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Voja Brajović, Nikola Kojo, Goran Šušljik, Sloboda Mićalović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Zoran Cvijanović, Vojin Ćetković, Jelica Sretenović…

Gledaoci NOVU S mogu pratiti preko SBB mreže, Total TV-a, D3i ali i EON platforme.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.