Od ovog trenutka možete pretpremijerno gledati desetu epizodu serije "Aleksandar od Jugoslavije", koja prati život kralja Aleksandra I Karađorđevića od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, novembra 1918. godine, do atentata u Marselju 1934. godine.

Serija „Aleksandar od Jugoslavije“ ima 15 epizoda i snimljena je u produkciji United Media. Svi gledaoci imaju prilike da preko EON-a gledaju celu seriju. Popularno “bindžovanje” dostupno je odmah preko EON TV i putem bilo kog interneta u Srbiji putem EON mobilne ili EON smart aplikacije.

GLEDAJTE SERIJU ALEKSANDAR OD JUGOSLAVIJE

Sadržaj desete epizode

Kraljev prijatelj, vajar Ivan Meštrović, na imanju Karađorđevića u Topoli vaja Aleksandrovo poprsje. Meštrović mu, uz to, pruža najobjektivnije informacije o stanju u zemlji, posebno o pitanjima koja se tiču Hrvata. Aleksandar i Marija, sa pratnjom, kreću na veliku turneju po državi. Narod ih svuda veoma srdačno dočekuje. U isto vreme sa raznih strana stižu upozorenja iz domaćih izvora, a i francuska štampa o tome piše, da mnogi kralju „rade o glavi“ i da je turneja vrlo rizična. Samog Aleksandra najviše zanima kako će ga dočekati „njegovi“ Crnogorci. Na Cetinju on konači u kući u kojoj se rodio. Dao je da se obnovi Njegoševa kapela na Lovćenu. On i Marija učestvuju u procesiji ponovnog iznošenja Njegoševih ostataka na Lovćen.

Dok plove Jadranom, Italijani, sa svojih brodova, topovskom paljbom opominju da su tu. U Splitu vojna parada, tiskanje i pozdravi velike mase uzbuđenih građana. Prizori bi trebalo da govore o zavidnom stanju u državi. A da li je stvarnost takva? Izgleda da bi bila da nije političara. Radić u parlamentu polaže poslaničku zakletvu i govori svoju pesmu posvečenu kralju.

Kraljica rađa decu, juri autom po gradu, kao Fanđo. U časovima porodične idile na Oplencu, kralj joj poverava svoju brigu oko Pašića i njegovog sina.

Seriju “Aleksandar od Jugoslavije” možete odmah bindžovati preko EON TV, putem bilo kog interneta u Srbiji na EON mobilnoj i EON smart aplikaciji.

Više od 130 glumaca učestvovalo je u ovom velikom projektu koji je sniman tokom prošle godine. Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju Tamara Aleksić. U glumačkoj ekipi su i Irfan Mensur, Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Voja Brajović, Nikola Kojo, Goran Šušljik, Sloboda Mićalović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Zoran Cvijanović, Vojin Ćetković, Jelica Sretenović…

Gledaoci NOVU S mogu pratiti preko SBB mreže, Total TV-a, D3i ali i EON platforme.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)