Foto: Joël SAGET / AFP / Profimedia

Pošto podmornica Titan još uvek nije locirana, sudbina petoro zarobljenih ljudi mogla bi da zavisi od jednog člana posade - iskusnog 77-godišnjeg mornara iz Francuske Pola Anrija Nargeoleta.

Nargeolet je proveo dvadeset godina u francuskoj mornarici, radeći kao ronilac, čistač mina i pilot podmornice. Još jedna stvar – poznaje Titanik možda bolje od bilo koga drugog na Zemlji, jer je učestvovao u oko 35 zarona do mesta olupina.

Podmornica Titanic Foto:OceanGate Expeditions/Handout via REUTERS

Ovaj čuveni pomorac ima mnogo prijatelja i poštovalaca, među kojima je i moreplovac po imenu Žoze Paulo Vijera da Silva. Ovaj portugalski kapetan, koji je upravljao naftnim tankerima i trgovačkim brodovima više od 30 godina, dobro poznaje i poštuje Nargeoleta.

„Nargeolet ima iskustva, jer je život proveo pod vodom. Verujem do poslednjeg trenutka da će posada biti spasena“, rekao je on, preneo je Skaj Njuz.

Pročitajte još...

Da Silva je bio kapetan broda koji je odveo Nargeoleta i njegovu posadu do Titanika 2010. godine. Kada su stigli do Titanika, desio se incident koji ih je umalo koštao života. Međutim, Da Silva se seća da je Nargeolet ostao smiren, tako da „ako neko može da se izbori sa ovim, to je Pol Anri Nargeolet“.

Sve informacije o nestaloj podmornici, pratite u našem blogu uživo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar