Ukrajina rat Foto:Tanjug/AP Photo/Andrii Marienko

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je danas na svom Fejsbuk nalogu da su ruske snage protekle noći napale Ukrajinu sa više od 60 dronova Šahed i skoro 90 projektila raznih tipova.

„Tokom noći bilo je više od 60 napada dronovima Šahed i 90 projektilima raznih tipova. Svet jasno vidi mete ruskih terorista: elektrane i mrežu za snabdevanje električnom energijom, hidroelektrane, obične stambene zgrade, čak i trolejbuse. Rusija se bori protiv života običnih ljudi“, napisao je Zelenski i dodao da nadležne službe već rade u svim gradovima koji su bili mete napada, prenosi Ukrinform.

Zelenski je poručio da niko neće ostati bez pomoći, kao i da je u toku uspostavljanje snabdevanja električnom energijom.

Pročitajte još:

„Harkov, Zaporožje, Sumi, Poltava, Dnjepropetrovsk, Odesa, Hmeljnicki, Vinica, Frankovska oblast, svuda su u toku aktivnosti nadležnh službi. Ruske rakete ne kasne kao paketi pomoći našoj državi. Šahedi nisu neodlučni, kao neki političari“, poručio je Zelenski.

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Igor Klimenko objavio je danas na svom Telegram kanalu da su u ruskom napadu na Hmeljnicki poginule dve osobe, a najmanje osam je povređeno.

Prema rečima komandanta ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Nikolaj Oleščuka, ukrajinska PVO uništila je 55 ruskih dronova Šahed i 37 projektila.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare