Pregovori o Ukrajini Foto: Maxim Guchek/BelTA/Handout via REUTERS

Treća runda mirovnih pregovora između delegacija Rusije i Ukrajine završila u Belorusiji sa "malim, pozitivnim pomacima" u kontekstu humanitarnih koridora, javlja Rojters.

Ukrajinski pregovarač Mihailo Podoljak potvrdio je nakon današnje runde mirovnih pregovora da su postignuti „mali pomaci“ u poboljšanju logistike humanitarnih koridora ali je takođe kazao da pregovori nisu poboljšali celu situaciju.

„Treća runda pregovora je završena. Napravljeni su mali, pozitivni pomaci u poboljšanju logistike humanitarnih koridora… Nastavljaju se intenzivne konsultacije o osnovnom političkom bloku propisa, kao i o prekidu vatre i bezbednosnim garancijama“, napisao je ukrajinski pregovarač na Tviteru.

Podsećamo, u drugoj rundi pregovora 3. marta dogovoreni su humanitarni koridori za evakuaciju građana, dostavu lekova i namirnica. Međutim, poslednjih dana evakuacija i snabdevanje se nisu odvijali nesmetano, odnosno Ukrajinci i Rusi su se međusobno optuživali da ugrožavaju humanitarne koridore. Kijev je optuživao Moskvu da gađa civile, što Moskva poriče.

Uskoro opširnije…

Sva dešavanja u Ukrajini možete da pratite na našem lajv blogu.

****

Bonus video: Neven Anđelić: Mogu li pregovori prekinuti rat u Ukrajini?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar