Julia i Darja Navalnaja Foto:Screenshot/X7@yulia_navalnaya

Ćerka preminulog ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog, Daša Navaljna, oglasila se na Instragramu na dan sahrane njenog oca i emotivnim rečima se oprostila od njega.

„Svi kažu ‘moji roditelji su moji uzori’. Mada, u mom slučaju je to tačno. Tata, bio si primer za mnoge širom sveta. Tvoj optimizam i zarazan, iskren osmeh. Tvoja radoznalost i žeđ za novim saznanjima. Tvoja izuzetna sposobnost povezivanja sa bilo kim. Smisao za humor. Otpornost. Sposobnost pronalaženja pravih reči u pravo vreme (ili šala za poboljšanje raspoloženja u teškim situacijama). Tvoja ljubaznost. Vera u dobrotu, u sebe, u ljude. Od detinjstva si me učio da živim po principima. Da živim dostojanstveno. Dao si svoj život za mene, za mamu, za Zahara, za Rusiju, a ja ti obećavam da ću živeti svoj život kako si me naučio, tako da ćeš biti ponosan na mene, i što je najvažnije, sa isto toliko svetlim osmehom na mom licu. Uvek si mi bio i bićeš primer. Moj heroj. Moj tata. Volim te puno. Počivaj u miru“, napisala je Daša na svom Instagramu.

Daša je na društvenoj mreži objavila fotografiju na kojoj su ona i njen otac zagrljeni i nasmejani.

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni sahranjen je danas u Moskvi.

Podsećamo, Aleksej Navaljni je umro nakon što se, kako su saopštile zatvorske vlasti, onesvestio posle jutarnje šetnje u zatvorskoj koloniji nakon čega je neuspešno reanimiran. Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja i ruskog predsednika Vladimira Putina.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar