Aleksej Navaljni i supruga Julija Navalnaja Foto:EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Supruga Alekseja Navaljnog odala je počast svom mužu koji je danas sahranjen na moskovskom groblju dve nedelje nakon smrti u zatvoru. Julija Navaljna, koja nije prisustvovala sahrani svog muža, zahvalila mu se na "26 godina apsolutne sreće... čak i tokom poslednje tri godine".

„Za ljubav, što si me uvek podržavao, što si me zasmejavao čak i iz zatvora, što si uvek mislio na mene. Ne znam kako da živim bez tebe, ali pokušaću da budeš srećan zbog mene i ponosan na mene. Ne znam da li mogu ili ne, ali pokušaću. Sigurno ćemo se sresti jednog dana. Imam toliko neispričanih priča za vas, a imam toliko pesama sačuvanih za tebe na telefonu, glupih i smešnih, uopšte, da budem iskrena, strašnih pesama, ali one su o nama, i zaista sam htela da ti dozvolim da ih slušaš. I stvarno sam želela da gledam kako ih slušaš, smeješ se, a onda me grliš. Voleću te zauvek. Počivaj u miru“, napisala je Julija Navaljna.

Pročitajte još:

Podsećamo, Aleksej Navaljni je umro nakon što se, kako su saopštile zatvorske vlasti, onesvestio posle jutarnje šetnje u zatvorskoj koloniji nakon čega je neuspešno reanimiran. Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare