Foto: Shutterstock

Britanska policija istražuje tvrdnje da su vatrogasci iz vatrogasne službe Dorseta i Viltšira (DVFS) fotografisali tela žena koje su poginule u saobraćajnim nesrećama, a zatim fotografije razmenjivali na Whatsappu. Da stvar bude jezivija, postoje optužbe da su vatrogasci iz sporne grupe međusobno razmenjivali uvrede na račun stradalih.

Vatrogasac je potvrdio da su vatrogasci komentarisali vrstu donjeg veša koje su žrtve nosile u nesrećama, piše Index.hr.

Vatrogasna služba je u saopštenju navela da su „šokirani i zgroženi“ optužbama. Policija Dorseta, nakon konsultacija sa policijom Viltšira, najavila je pokretanje istrage.

Niz drugih seks skandala

„Gledanje mrtvog tela trebalo bi da vas rastrgne, a ne da poželite da ga slikate, da biste se kasnije šalili. Zato što je to nečija voljena osoba, zar ne? To je nečiji rođak“, naveo je jedan od vatrogasaca.

Pročitajte još:

Nekoliko vatrogasaca je takođe govorilo o stalnom seksualnom uznemiravanju kojem su izložene u stanici, navodeći kako ih je jedan vatrogasac tražio od njih za seksualne usluge na mestu požara. Navodno je to deo njih često praktikovao. Vatrogasna služba je istakla da su „duboko zabrinuti“ zbog optužbi i najavila sprovođenje istrage.

„Kao deo ove istrage, daću svim našim zaposlenima priliku da razgovaraju sa nezavisnom organizacijom. Zamolili bismo da nam sve žrtve daju dodatne informacije kako bismo mogli da istražimo ove navode“, rekao je Ben Ansel, vatrogasni oficir.

BONUS VIDEO Vatrogasac o požarima u Crnoj Gori: Velika je panika, nećemo dozvoliti da objekti budu ugroženi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar